Zadranin skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola pa pobjegao, jučer završio u zatvoru

U  ponedjeljak, 13. ožujka oko 22.25 sati u Zadru na semaforiziranom raskrižju ulica 4. Gardijske brigade, kneza Novaka Krbavskog i Nikole Šopa, 63-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Sumnja se da je do prometne nesreće došlo je na način da je 63-godišnjak upravljajući vozilom Ford zadarskih registarskih oznaka, za vrijeme trajanja zelenog svijetla skretao iz Ulice 4. Gardijske brigade prema Ulici kneza Novaka Krbavskog te uslijed nepoštivanje prednosti prolaska udara u automobil Opel zadarskih registarskih oznaka s kojim se u suprotnom smjeru kretao 25-godišnji vozač, koji je za vrijeme trajanja zelenog svijetla zadržavao svoj smjer kretanja ravno iz Ulice 4.Gardijske brigade, nakon čega vozač automobila Ford napušta mjesto događaja.

Policijski službenici su po prikupljenim saznanjima o prometnoj nesreći, istog dana ubrzo pronašli 63-godišnjaka gdje su daljnjim postupanjem i alkotestiranjem kod njega utvrdili koncentraciju alkohola od 1,89 promila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba dok je na automobilima nastupili materijalna šteta.

Vozač je uhićen te je jučer, 14. ožujka uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola, oduzimanje prednosti prolaska, izazivanje prometne nesreće te napuštanje mjesta bez da je razmijenio podatke s drugim sudionikom prometne nesreće, prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...