Započinju radovi na sustavu odvodnje u Diklu, moguće zamućenje mora

Iz Grada Zadra javljaju da započinju radovi na izgradnji javnog sustava odvodnje u Diklu te upozoravaju na moguće zamućenje mora, navodeći kako isto neće utjecati na zagađenje okoliša. Završetak radova predviđaju do 15. svibnja.  Obavijest iz Grada prenosimo u cijelosti.

“U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na  izgradnji javnog sustava odvodnje po projektima „Crpna postaja “Dražnice” u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima“ i „Crpna postaja ″Diklo″ i “Diklo 1″ u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima“ izvode se radovi na području naselja Diklo.

U sklopu radova izvode se još četiri podmorska ispusta oborinskih voda i incidentnog preljeva (dva su izvedena prošle godine). Tijekom izvođenja radova moguće je zamućenje mora, ali isto ne utječe na zagađenje okoliša.

Završetak radova na ispustima predviđen je prije početka turističke sezone, odnosno do 15.05.2023. godine.

Za izvođenje predmetnih radova angažirana je plovna jedinica s bagerom na palubi za dio radova ispod razine mora. Dolazak plovne jedinice očekuje se do 27.03.2023. godine”, navode iz Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...