Zbog novih pravila, žene u ovom gradu mogu plivati golih grudi u bazenima

Društvo za upravljanje bazenima u Berlinu objavilo je da će žene u bazenima moći plivati golih grudi. Odluka je, ističu, donesena u ime borbe protiv diskriminacije između žena i muškaraca.

Odluka je odgovor berlinskog Ureda za borbu protiv diskriminacija pošto se jedna žena osjetila diskriminirana u odnosu na muškarce koji mogu plivati golog torza.

“Slijedom podnesene pritužbe, Društvo Berliner Bäder-Betriebe primjenjivat će unutarnje propise i propise o plivanju na bazenima tako da se poštuje ravnopravnost spolova”, priopćilo je društvo.

“Plivanje golog torza sada će biti moguće osobama ženskog spola ili osobama kojih su grudi nalik ženskom poprsju”, navodi se.

Služba za medijaciju protiv diskriminacije zadovoljna je i pozdravila je odluku grada Berlina.

“Sada taj propis treba konkretno provesti u djelo i više se ne smiju izricati zabrane ili spriječiti ulazak osobama”, rekla je ravnateljica te službe Doris Liebscher u priopćenju, prenosi Dnevnik.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...