Zdravko Reić pred Wales: “Oni vole samo novinare koji su im u šupcima. Svastiku je sto posto napravila Torcida, oni su divlji!”

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 sati na splitskom Poljudu, igra protiv Walesa prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Doajen sportskog novinarstva, 82-godišnji Zdravko Reić, pomalo se pribojava neželjenih scena, i ispada navijača.

Oni će navijati, ali se bojim da među njima ipak ima luđaka! Bojim se hoće li netko nešto baciti, hoće li vikati “HNS pederi, nogomet ste sjebali”. Nije to red, naime, HNS se pokazao u odnosu na Hajduk u posljednjih pet- šest godina, da je fantastičan, i što se suđenja tiče, i zbog svega ostalog. Torcida voli klub, ali čini nered, evo, sad je Hajduk platio sto tisuća kuna kazne. Uvjeren sam da je svastiku na utakmici protiv Italije stoposto napravila Torcida, nitko drugi! Gledajte, ja sam u svom životu više lijepih stvari napisao o Torcidi, nego što sam svim svojim ženama šaptao na uši lijepe stvari. Na utakmicama Hajduka Torcida pravi nerede, bacaju petarde, bengalke i topovske udare, i tu nema opravdanja, nema! Ne može se reći da su oni dobri i slatki, jer nisu. Oni su divlji! Torcidu ne j..e Hajduk, jer Torcida misli da je važnija od Hajduka, oštrim tonom govori Rejo, i nastavlja:

Naravno da me Torcida ne voli, zato što pišem istinu! Zato što sam kritičar, i zbog toga se oni ponašaju kao Sjeverna Koreja, ali i zbog toga jer Hajduk nije osvojio naslov prvaka već osamnaest godina. Došao je još prije predsjednik Ivan Kos, s njim i Mario Branco, doveli su čak šesnaest igrača. Ma nisu digli glas protiv njih sada kad su izgubili ove utakmice, nisu digli glas! Prije još u starim vremenima, dok nisu diktirali što se događa u Hajduku, iskopali bi branke, napali bi i razbili svečanu ložu. Ali sad imaju interesa i vode klub, jer Udruga Naš Hajduk i Torcida su jedno, oni su zajedno, kaže Reić, i za kraj dodaje kao i sam doživljava neugodnosti:

Imam neugodnosti. Evo, prođe čovjek i kaže mi “još nisi umro”, ili mi kaže “jebem ti mater”. Što ću, ja se ne znam tući, ali zato neoprostivo pišem istinu! Oni vole samo novinare koji su ponizni, koji su im u šupcima! Mene više poštuju vani u drugim mjestima, nego u Hajduku, zaključio je Zdravko Reić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...