Znate li zašto biste u perilicu rublja trebali dodati crni papar?

Kada je posrijedi održavanje kuće, postoji niz stvari koje nam se na da raditi i možemo biti mrzovoljni zbog toga. Primjerice, ako ste prali odjeću pa primijetili da su neki odjevni predmeti promijenili boju ili imaju neke mrlje – to može biti prilično frustrirajuće. No, znate li da crni papar može riješiti neke od tih frustracija?

Tijekom svakog pranja rublja koristite deterdžent, no i deterdženti mogu ostaviti tragove na vašoj odjeći, posebice na crnim i drugim tamnijim odjevnim komadima. Glavni krivac za to jesu ostaci sapuna koji se zalijepe za odjeću.

Da biste to spriječili, koristite crni papar. Dovoljno je samo pomiješati žličicu crnog papra s deterdžentom koji sprječava promjenu boje na odjeći. Važno je da postavite vrlo nisku temperaturu programa pranja.

Struktura crnog papra sprječava da se ostaci sapuna zalijepe za vašu odjeću. Osim toga, crni papar sprječava prenošenje boja na odjeći, piše Tips and tricks.

Osim crnog papra, povremeno možete dodati tabletu za perilicu posuđa. Stručnjaci preporučuju puštanje perilice da radi prazni jednom mjesečno s jednom ili dvije tablete za pranje posuđa kako biste spriječili začepljenje u perilici. Namjestite perilicu na 90 stupnjeva i pustite je da radi neko vrijeme – tako ćete produljiti vijek trajanja vaše perilice, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...