2. DAN MNT HRVOJE ĆUSTIĆ Poličnik i Polača ugostili zvučna europska imena

Drugoga dana Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić odigrano je pet utakmica na tri lokacije. Osim u Zadru, gdje su turnir otvorili HNK Zadar i Hajduk, a jučer prvo kolo skupine A kompletirali Šibenik i mađarski Gyor, lopta je krenula s centra i u Poličniku i Polači.

Domaćini iz NK Dragovoljac i NK Polača proteklih su se tjedana i mjeseci marljivo pripremali da na najbolji mogući način ugoste zvučna imena hrvatskog i europskog nogometa i prema svemu viđenome, a i dojmovima samih gostiju, u tome su i uspjeli. Unatoč radnom danu, više stotina ljudi prodefiliralo je tribinama igrališta Dragovoljca i Bićine, dok je utakmice uživo putem službenog youtube kanala turnira pratilo nekoliko tisuća ljudi.

Više golova mogli su vidjeti gledatelji u Polači, gdje je Rijeka pobijedila Široki Brijeg rezultatom 2:1, dok su Lokomotiva i Šahtar Donjeck remizirali 2:2. Sastav iz Hercegovine poveo je 1:0 u 60. minuti golom Krešimira Medića, da bi Riječani do pobjede došli golovima Dominika Velina Mrvčića u 70. te Seana Šuke u 84. minuti. Na drugoj utakmici dana Šahtar poveo u 8. minuti golom Danila Davidenka, a do poluvremena je Branimir Glasnović s dva zgoditka u 27. i 44. donio vodstvo Lokomotivi. No, borbeni Ukrajinci nisu se predavali te su pred sam kraj susreta uspjeli izjednačiti golom Danila Holovačova za konačnih 2:2.

Igralište Dragovoljca ostat će, pak, zapisano u povijesti po tome da je na njemu postignut prvi pogodak na prvom Međunarodnom turniru Hrvoje Ćustić. Zabio ga je igrač Ferencvaroša Erik Berenyi u 32. minuti susreta protiv Osijeka iz kaznenog udarca. Konačnih 1:1 postavio je Ante Barišić u 60. Drugi susret u Poličniku igrali su Varaždin i Sturm Graz, a odlučio ga je fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca u 65. minuti za 1:0 Varaždinac Martin Plavec Marković.

U jedinom susretu igranom na Stanovima mađarski Gyor je svladao Šibenik sa 2:1 golovima Lea Petera Moharoša u 17. te Kevina Banatija u 39. minuti, dok je jedini strijelac za Šibenčane bio Lovre Kulušić u 84.

Danas, trećega dana natjecanja, na rasporedu su susreti 2. kola u sve tri skupine i to po sljedećem rasporedu:

ZADAR

11:00 HNK Zadar – HNK Šibenik

17:00 HNK Hajduk – ETO FC Gyor

 

POLIČNIK

11:00 Ferencvarosi TC – SK Sturm Graz

17:00 NK Osijek – NK Varaždin

 

POLAČA

11:00 HNK Rijeka – NK Lokomotiva

17:00 NK Široki Brijeg – FC Šahtar

Sve informacije o turniru možete pronaći na službenim stranicama www.hrvojecustic.org, a raspored i rezultate natjecanja te tablice po skupinama i na aplikaciji Sofascore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...