Hrvatska skuplja destinacija od Španjolske i Grčke: “Cijene na moru u dvije su godine porasle za oko 30 posto”

Cijene smještaja na moru u dvije su godine porasle za oko 30 posto.

Primjerice, apartman koji je prije dva ljeta koštao 80 eura, ove godine je na oko sto eura. S obzirom na to, za tjedan dana u tom apartmanu trebalo bi izdvojiti oko 700 eura. Unatoč višim cijenama, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković ističe kako buking špice sezone zasad ide dobro.

“Cijene su u odnosu na prošlu godinu 15 posto više, a lani su u odnosu na godinu prije nje već bile podignute za 15 posto. Dakle oko 30 posto sve skupa. Cijene su išle gore zbog struje, različitih nameta, ali i ekonomskog održavanja apartmana. U Dalmaciji je nemoguće naći čistačicu za ispod 20 eura po satu”, kazala je za Tportal te istaknula kako smo skuplja destinacija od Španjolske i Grčke.

“Skuplji smo za oko 25 posto od konkurenata, ali ne samo što se tiče smještaja, nego i izvanpansionske ponude. Ne bih imala problem s time kada bi se Hrvatska profilirala kao boutique, a ne kao destinacija masovnog turizma. Ono na čemu moramo svi poraditi prvenstveno je sadržaj”, istaknula je napomenuvši kako kako ćemo u restoranu u Grčkoj najskuplju bocu vina u sezoni platit 25 eura, a u Dalmaciji 50 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...