Akcija zadarskih Lionsa “Za ljepši Uskrs svima”: Pomogli najugroženijim zadarskim obiteljima

Nastavljajući svoju dugogodišnju akciju „Za ljepši Uskrs svima“ zadarski su Lionsi, u utorak, poklon paketima obradovali 17 zadarskih obitelji koje žive u siromaštvu i svaka im je pomoć dobro došla. Uoči Uskrsa te su obitelji dobile bogate  pakete koji će im omogućiti da veliki blagdan provedu ljepše i mirnije.

Prema podacima Gradskog odjela za socijalnu skrb riječ je o nekima od najugroženijih zadarskih obitelji koje osim socijalne pomoći gotovo i nemaju drugih primanja. Mahom je riječ o samohranim majkama s bolesnom djecom ili domaćinstvima u kojima su stariji i nemoćni članovi.

Uz sredstva koja su izdvojili članovi Lions kluba Zadar, paketi su pripremljeni zahvaljujući i donacijama koje su osigurale tvrtke Cromaris, Bakmaz, Maraska, Konzum plus, Maraš, Tvornica kruha i saljski Mardešić. U njima je bilo brašna i šećera, ulja, pogača i šunkica, voćnih sirupa, konzervirane i svježe ribe te raznih higijenskih i kućnih potrepština.

– Jako je lijepo kad te se netko sjeti i daruje ti makar vrećicu bombona, ali ti ju daruje od srca. U pitanju je ljudskost i ovakva gesta pokazuje da je ljudima stalo, da ne okreću glavu od mene i meni sličnih, rekla je Lionsima primajući paket, Marina Kalac, udovica sa četvero djece, od kojih su dvoje teško bolesni.

Pri predaji donacija jednako su sretne bile obitelji koje su ih dobile i Lionsi koji su ih im predali. I jedni i drugi će predstojeći blagdan provesti zadovoljniji i bogatiji za još jedno plemenito iskustvo.

Članovi Lions kluba Zadar su tom akcijom, kao i nebrojeno puta u svom gotovo 25 godišnjem postojanju, pokazali humanitarnu i ljudsku stranu svog djelovanja u kojoj je skrb za najugroženije u društvu na prvom mjestu.  „Za ljepši Uskrs svima“ je, inače, akcija koju provode već 18 godina i nisu je prekidali ni u vrijeme pandemije covida.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...