Ako FINI ne predate ovaj dokument prijeti kazna i do 13.270 eura. Rok je do kraja mjeseca!

Financijska agencija (Fina) u ponedjeljak je pozvala poduzetnike da predaju godišnje financijske izvještaje (GFI) za 2022. do 30. travnja i tako izbjegnu plaćanje kazne, iznijevši i podatak da je do danas taj izvještaj predalo manje od trećine obveznika.

“S obzirom na to da se bliži zakonski rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2022. godinu, pozivamo sve poduzetnike da na vrijeme predaju svoje izvještaje te izbjegnu plaćanje kazne”, apelirali su iz Fine.

Do ponedjeljka, 17. travnja, od ukupno 168.808 obveznika, godišnji financijski izvještaj za 2022. godinu predalo je njih 42.280, izvijestili su.

Za nedostavljanje godišnjeg financijskog izvještaja i ostale dokumentacije propisana je novčana kazna u iznosu od 1.320 do 13.270 eura, a odgovornoj osobi u iznosu od 660 do 2.650 eura.

Izvještaje je moguće dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim putem internetskog servisa za predaju dokumentacije, poštom, ili u najbližoj poslovnici Fine.

Detaljne informacije o predaji godišnjih izvještaja moguće je dobiti putem besplatnog telefona 0800 0080, od ponedjeljka do petka od 7,30 do 22 sata te subotom od 8 do 13 sati, zatim slanjem upita elektronskom poštom, ovisno o sjedištu tvrtke, kao i na internetskoj stranici Fine, priopćeno je a prenio je Poslovni.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...