Besplatna edukacija za male iznajmljivače u organizaciji TZ grada: kako do uspješnog poslovanja u 2023. godini?

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. organizira besplatnu edukaciju za male iznajmljivače pod nazivom „Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2023.“ koja će se održati u srijedu, 5. travnja 2023. godine u hotelu Kolovare s početkom u 11 sati.

Svrha edukacije je praćenje trendova suvremenog poslovanja, savjetovanje i educiranje u svrhu olakšanja poslovanja s propisanim administrativnim obvezama te upoznavanje sa relevantnim promjenama vezanim uz prezentaciju objekta.

– Kroz edukaciju će iznajmljivači smještaja u domaćinstvu biti upoznati kako ići u korak s modernim načinom poslovanja prateći nove trendove i relevantne promjene vezane uz prezentaciju objekta te kako koristiti trenutno dostupne marketinške alate u svrhu podizanja prepoznatljivosti na tržištu, kaže Barbara Kardum, stručna suradnica za statistiku i analizu Turističke zajednice grada Zadra.

U nedostatku većeg kapaciteta hotelskog smještaja, mali iznajmljivači nude većinu turističkog smještaja grada Zadra. Sve bolje opremljeni objekti s internetom, klima uređajima, vrhunskim namještajem, dodatnim sadržajima, po mogućnosti i s bazenom u dvorištu, nešto je što traže današnji turisti. Online recenzije koje pritom ostavljaju i njihov čest povratak u Zadar, odsjedanje na 10 do 15 dana u jednom apartmanu, govore da su Zadani „zajahali val“ promjena.

– Mi neprestano podižemo kvalitetu i to je nešto o čemu se danas ne priča puno. Posvećuje se pažnja svakom detalju, pazi se da se dobiju dobre recenzije. S obzirom da se nekoliko tisuća ljudi u Zadru bavi ovakvim smještajem, svi imaju nekog prijatelja koji će ga uputiti u posao, no važno je s vremena na vrijeme doći na edukaciju i vidjeti kakvi su novi zakonski propisi, koji su novi trendovi u iznajmljivanju i oglašavanju, a naravno i sresti kolege kako bi se uživo o svemu popričalo, kaže predsjednik Udruge privatnih iznajmljivača Zadarske županije pri HGK Klaudio Grdović.

Na samoj edukaciji razgovarat će se o dokumentaciji koju iznajmljivač treba uredno voditi, prijavi i odjavi gostiju, izdavanju računa, akontaciji, depozitu, PDV-u, inspekcijskom nadzoru, radu preko servisa kao što su Boooking.com i Airbnb.com,  učinkovitom oglašavanju i sl.

Turistička zajednica je i ove godine pripremila prigodne brošure za male iznajmljivače, pa tako i novi Priručnik za iznajmljivače 2023. U njemu se mogu pronaći sve potrebne informacije o administrativnim i financijskim obvezama, prodaji smještaja, trendovima i promjenama u navikama gostiju. Naravno, tu su i uputstva kako rekategorizirati smještaj, prijaviti gosta u sustav eVisitor, o plaćanju turističke pristojbe, godišnjem paušalnom porezu itd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...