Danas počinje prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić

Danas počinje prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić! Prva utakmica na rasporedu je u 17 sati na Stadionu Stanovi, gdje će se u sklopu 1. kola skupine A sastati U-18 momčadi HNK Zadra i splitskog Hajduka. Prije samog početka utakmice bit će upriličena i svečanost otvaranja turnira pa se mole svi gledatelji da na Stanove dođu barem petnaestak minuta prije početka susreta.

Otvaranje će uveličati i zadarske mažoretkinje, koje će dočekati momčadi te predstaviti sve sudionike, njih ukupno 12 iz pet zemalja: Hrvatske, Austrije, Mađarske, Ukrajine te Bosne i Hercegovine. Uslijedit će polaganje vijenaca na mjestu Hrvojeva stradanja i minuta šutnje kao još jedno prisjećanje na zadarskog Dvanaestog anđela. A nakon toga – neka igre počnu. U sljedećih šest dana na području Zadarske županije odigrat će se ukupno 22 utakmice, zaključno s velikim finalom, koje je na rasporedu u nedjelju u 15 sati na Stanovima.

U “zadarskoj” skupini A, uz Zadar i Hajduk, nalaze se još Šibenik i mađarski Gyor, koji će svoju prvu utakmicu odigrati u srijedu u 17 sati. Istoga dana počinje natjecanje i u preostale dvije skupine. U skupini B, na igralištu Dragovoljca u Poličniku, igrat će najtrofejniji mađarski klub Ferencvaros, austrijski Sturm Graz te Osijek i Varaždin, dok će u skupini C, na igralištu Bićine u Polači, igrati ukrajinski velikan Šahtar Donjeck, Široki Brijeg, Rijeka i Lokomotiva. Nakon kompletirana tri kola pobjednici skupina te najbolja drugoplasirana momčad izborit će plasman u polufinale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...