FOTO Na Kalelargi otvoren novi japanski restoran „Nomu Sushi & Wine“

Danas je u Zadru na Kalelargi otvoren novi japanski restoran „Nomu Sushi&Wine“. Nomu“ je svoj gastronomski koncept izgradio na dvije paralelne ideje: ponudi probranih jela japanske gastronomije, prvenstveno sushija i sashimija s jedne, te vrhunskih pršuta, sireva i vina s druge strane.
– Htjeli smo na jednom mjestu spojiti naizgled nespojivo: gastronomske baštine Japana i Mediterana. Čini se da smo u tom uspjeli jer je naš zagrebački restoran po ocjenama gostiju, gastronoma i gastropisaca ocijenjen kao mjesto s najboljim sushijem u Zagrebu, kazuje vlasnik te nadodaje: Ponosni smo na tako visoke ocjene te rado ističemo da na putu do takvog statusa nije bilo tajni. Naprosto, poštujemo podjednako i naše goste i jela koja im pripremamo, a naš glavni kuhar Roshan, koji je svoje veliko iskustvo stekao u vrhunskim „Nobu“ restoranima te cijeli naš tim spajaju svoju kreativnost s najboljim namirnicama, bilo iz Japana, Mediterana ili iz lokalnih izvora. Tako smo došli do rapsodija okusa koje postižemo u našim jelima.
Vrhunsko meso tune za jela stiže iz hrvatskih uzgajališta, losos iz Norveške, nabavljaju najbolju rižu za sushi iz Japana, ribaju pravi wasabi. U ponudi imaju oko 20 vrsta vrhunskih pršuta, od hrvatskih do najboljih španjolskih i talijanskih. Isto je tako i s ponudom sireva. Svi sastojci jela i plata imperativno moraju biti vrhunski.
„Nomu“ ovog trenutka na zalihi ima oko 600 etiketa vina iz Hrvatske, Europe i gotovo čitavog svijeta. A sva se vina mogu naručiti na čaše! Na karti se nalazi i paleta vrhunskih ekstra djevičanskih ulja.

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...