GALERIJA Hajduk osvojio prvi Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić

HNK Hajduk pobjednik je prvog Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić. U finalu igranom na zadarskim Stanovima juniori splitskoga kluba pobijedili su vršnjake iz NK Osijeka rezultatom 2:0 i tako osvojili turnir bez primljenoga pogotka. Junak „bijelih“ bio je dvostruki strijelac Karlo Antunović, koji je zatresao protivničku mrežu u 46. i 65. minuti.

– Odličan je osjećaj osvojiti ovako kvalitetan turnir, koji ima i posebnu emotivnu vrijednost s obzirom na ime koje nosi, naročito za mene koji sam s Hrvojem igrao. Čestitke od srca mojim igračima, koji su dobrim radom i pristupom na utakmicama zaslužili ovaj uspjeh. U Zadru nam je bilo fenomenalno, hvala organizatorima na svemu što su napravili i nadam se da će ovaj turnir postati jedna velika tradicija – rekao je nakon utakmice Luka Vučko, trener Hajduka.

S Hrvojem je igrao i trener Osijeka Ivan Lajtman, za kojega je ovaj turnir također imao posebnu emotivnu notu.

– Za mene je posebna čast i emocija biti dio ovog turnira, s obzirom da sam osobno poznavao Ćustu i proveli smo lijepe dvije godine zajedno igrajući za Zagreb. Što reći na to da smo Luka i ja, kao njegovi nekadašnji suigrači, dogurali do ovoga finala? Znam kakav je Ćusta bio, veseljak, zafrkant i mislim da nam je on i priredio sve ovo. Čestitam Hajduku na pobjedi u finalu, ali i mojim momcima koji su odlično izdržali ovaj vrlo naporan ritam od pet utakmica u pet dana. Sve ostalo što se organizacije tiče bilo je na vrhunskoj razini – rekao je Lajtman.

Hajdukov golgeter Antunović dva je pogotka zabio i u polufinalu protiv Lokomotive te je s ukupno pet golova bio najbolji strijelac turnira. Priznanje mu je uručio Šime Erlić, ministar u Vladi Republike Hrvatske.

– Osjećaj je vrhunski. Turnir je bio odličan, s mnogo dobrih momčadi i velika je čast dobiti nagradu za najboljeg strijelca. Prve dvije utakmice nisam zabio, ali drago mi je što sam to uspio kada je bilo najvažnije i što smo na kraju osvojili trofej. Sve je bilo sjajno, uživali smo u Zadru na ovom velikom turniru – rekao je Antunović.

Imali su i Osječani svoje prilike u finalu, međutim ni oni, kao ni prethodne četiri momčadi na turniru, nisu uspjeli postići pogodak Splićanima. Stoga i ne čudi činjenica da je iz redova Hajduka stigao i najbolji vratar turnira, Marin Biočić. Njemu je priznanje predao iskusni zadarski vratar Krševan Santini, a mladi je Splićanin napravio lijepu gestu i odmah pozvao svog kolegu Ivana Šiška, koji je također branio na turniru.

– Čestitam svojim suigračima i trenerima te svim sudionicima turnira. Osjećan je nevjerojatan, presretan sam. Cijeli turnir igrali smo kao momčad i tako smo na kraju i pobijedili. Hvala ljudima u Zadru koji su nas sjajno ugostili i nadam se da će se turnir u čast Hrvoja nastaviti i ubuduće – rekao je Biočić.

Najboljim igračem turnira proglašen je, pak, Osijekov Filip Mažar, kojemu je nagradu uručio Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije i Organizacijskog odbora turnira.

 – Prije svega drago mi je da sam imao priliku zaigrati na ovako jakom i dobro organiziranom turniru. Ostaje žal zbog poraza u finalu, ali ritam je bio vrlo naporan, dali smo sve od sebe i mislim da na kraju moramo biti zadovoljni. Priznanje za najboljeg igrača mi puno znači, ali to ne bi bilo moguće bez mojih suigrača i trenera i zato prvenstveno hvala njima – kazao je Mažar.

Finalnoj utakmici, baš kao i otvaranju turnira, nazočili su i mnogi poznati uzvanici. Tako je medalje i trofej u trajno vlasništvo pobjedničkoj momčadi uručio Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, dok je veliki prijelazni pehar kapetanu Hajduka predao Svetko Ćustić, Hrvojev otac.

Treće mjesto na turniru osvojila je Lokomotiva, koja je u dvoboju za broncu igranom u Polači pobijedila Gyor s 2:1. Mađari su poveli golom svog najboljeg strijelca Lea Petera Moharoša u 17. minuti, a preokret Zagrepčanima donijeli su Selvedin Ramić u 70. te Ivan Canjuga u 71. minuti.

– Jako smo zadovoljni što smo, nakon po meni nezasluženog poraza od Hajduka u polufinalu, uspjeli dobiti ovu utakmicu i otići kući s broncom. Sve u svemu, bilo je ovo prekrasno druženje i jako dobar turnir u čast našeg Hrvoja, koji je organiziran na zaista visokoj razini. Posebno hvala ljudima u Polači koji su nas jako lijepo primili – rekao je Nikica Jelavić, trener Lokomotive.

Tako je završeno prvo izdanje Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić, na kojemu je kroz proteklih šest dana 12 juniorskih momčadi iz Hrvatske, Ukrajine, Mađarske, Austrije te Bosne i Hercegovine, na terenima u Zadru, Poličniku i Polači, odigralo ukupno 22 utakmice.

– Bio je ovo zaista velik projekt, kojega smo se prihvatili kako bismo nastavili čuvali uspomenu na našeg Hrvoja na jedan poseban način. Hvala svim sudionicima i svima koji su na bilo koji način dali svoj obol organizaciji. Vjerujem da će ovaj turnir, prvenstveno uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza te Grada Zadra i Zadarske županije, postati tradicionalan, jer je već prvo izdanje pokazalo koliku vrijednost i potencijal ima u svakom pogledu. A prije svega zato što je naš Hrvoje to zaslužio – zaključio je u ime organizatora Darko Banić.

HNK HAJDUK – NK OSIJEK 2:0 (0:0)

ZADAR – Stadion Stanovi. Sudac: Ante Žilić. Pomoćnici: Josip Katuša i Tomislav Čulina.

HNK HAJDUK: Biočić, Hrgović, Božić, Proleta, Shahini, Roić, Antunović, Bobanović, Ivanišević, Carev, Prusina. Još su igrali: Šiško, Lisenko, Marušić, Marinović, Vranješ, Peruzović, Bistre, Škara. Trener: Luka Vučko.

NK OSIJEK: Marić, Perković, Lončarević, Mažar, Lugarić, Damjanović, Svraka, Prekodravac, Perić, Barišić, Solić. Još su igrali: Begović, Zahirović, Herceg, Okuka, Grgić, Petrović, Marković, Majdenić. Trener: Ivan Lajtman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...