HDZ i dalje prvi izbor građana, ali rad Vlade ocijenjen s mršavom dvojkom

Mjesečno istraživanje političkih preferencija CRO Demoskop za travanj, koje je za RTL Danas provela agencija Promocija plus, pokazuje da je kod rejtinga naših i stranaka i političara uglavnom – bonaca.

HDZ tako je i dalje uvjerljivo prvi izbor, s potporom više od četvrtine birača. HDZ bi tako biralo 25,8 posto anketiranih (ožujak 25,7 posto).

Slijedi SDP s potporom od 15,6 posto (ožujak 15,4 posto). Treću poziciju zadržala je platforma MOŽEMO! s potporom od 9,4 posto (ožujak 9,8 posto), a sljedeći je MOST s potporom od 8,3 posto (ožujak 9,3 posto).

Nakon toga slijedi još jedna desna opcija – Domovinski pokret koju podržava 6,7 posto anketiranih (ožujak 6,8 posto). I to je to od stranaka koje prelaze prag. CENTAR je na 3,4 posto (ožujak 3,2 posto), Radnička fronta na 1,8 posto (ožujak 1,3 posto), a HSS na 1,6 posto (ožujak 1,2 posto).

Još niže su rejtinzi Fokusa kojeg podržava 1,5 posto (ožujak 1,3 posto), Hrvatskih suverenista s podrškom od 1,4 posto (ožujak 1,0 posto) i IDS-a s podrškom od 1,1 posto (ožujak 1,0 posto). Ali evo značajnog bazena za pridobivanje birača – neodlučnih je još više nego u ožujku te ih je sada 16,7 posto (ožujak 16,5 posto).

Dva posvađana predsjednika i dalje su najpozitivniji političari. S tim da je predsjednik Zoran Milanović već dvije godine neprekidno prvi izbor i to smatra 16,8 posto ispitanika (ožujak 16,8 posto). Razlika je sada nešto manja, ali je premijer Andrej Plenković i dalje na drugoj poziciji te ga 15,8 posto smatra pozitivnim političarem (ožujak 15,1 posto).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...