Jeste li znali da loptica za tenis može biti odlično sredstvo za čišćenje podova? Evo i kako!

Podovi preuzimaju najveći teret prljavih cipela i šapa kućnih ljubimaca koje prolaze kroz kuću. Zato ih ponekad može biti teško i zahtjevno držati čistima.

No, stručnjaci za čišćenje podijelili su trikove s teniskom lopticom za koje tvrde da su “najlakši” način za uklanjanje tragova ogrebotina s bilo koje vrste podova.

Kuhinjski podovi su jedni od najtežih za održavanje u domu. Ne samo da se po njima često nešto prolijeva, već su i podovi po kojima se najviše gazi, budući da je u kuhinji obično više ljudi nego u bilo kojoj drugoj prostoriji u kući.

Jedna vrsta posebno nezgodnih tragova su tragovi ogrebotina, koji mogu biti uzrokovani bilo kojom vrstom gume ili drugog predmeta koji se trlja po podu, piše prenosi Večernji.

Tragovi ogrebotina neće se skinuti s podova uz redovito čišćenje, pa čak ni brisanje, a korištenje teških kemikalija ili abrazivnih proizvoda može oštetiti završnu obradu vašeg poda i još uvijek možda neće ukloniti trag.

No, dobra vijest je da tragovi ogrebotina, koliko god ružni bili i koliko god se činilo da ih je teško ukloniti, neće trajno oštetiti podove. Umjesto toga, oni su ostaci gume koja se nalazi na vrhu vašeg poda. Uz pravu tehniku, tragovi ogrebotina će se odvojiti od poda i neće ostaviti nikakav trag.

Stručnjaci za čišćenje u Kitchnu kažu kako je teniska loptica zapravo jedan od najlakših načina za uklanjanje tragova ogrebotina, a evo i kako.

Ističu da bi loptica trebala ti što čišća, te se preporučuje da uzmete novu kako ne biste dodatno oštetili pod. I već rabljena je u redu, sve dok s nje skinete pijesak ili prljavštinu.

Zatim, koristeći skalpel ili britvicu pažljivo isijecite oblik slova “x” na teniskoj loptici. Treba biti dovoljno velika da provučete kraj drške metle kroz nju. Pričvrstite tenisku lopticu na kraj drške, a zatim okrenite metlu tako da teniska loptica bude na podu. Koristite dršku da izvršite pritisak dok pomičete tenisku lopticu naprijed-nazad kako biste “izbrisali” trag ogrebotine ili mrlje s poda.

Ako su tragovi mrlja tamni vidjet ćete da se prenose s poda na površinu vaše teniske loptice. Stručnjaci ističu i da je ova tehnika je sigurna za upotrebu na svim vrstama tvrdih podova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...