Na Višnjiku, uz otvaranje igrališta, predstavljen teqball

Dva stola, slična stolnoteniskima, malo zakrivljena, odgovarajuća ploha za igralište, ogradna mreža, lopta i igračice i igrači – to je dovoljno za teqball!

U Športskom centru Višnjik u četvrtak, 20. travnja 2023. na prigodan je način otvoreno igralište, u blizini otvorenih košarkaških terena, za teqball, ujedno i promovirana ta atraktivna igra koja se u Hrvatskoj pojavila pred godinu i pol dana.

– Velika hvala ŠC-u Višnjik i direktoru Denisu Karloviću što je u ovom prelijepom kompleksu otvoreno igralište za teqball, prvo u Zadru. Zajedno ćemo, eto, promicati teqball i raditi na tomu da u bliskoj budućnosti ovdje, u Višnjiku, budu održana i službena natjecanja, kazao je Maks Dimov, glavni tajnik Hrvatskoga teqball saveza.

Publika koja se ugodno smjestila uz margine terena imala je priliku vidjeti zgodnu demonstraciju teqballa. Igru loptom (glavom, prsima, nogama) na zakrivljenom stolu, prilično zahtjevnu igru, al…

– Ja je volim! Volim sve što ima veze s nogometom, igram i nogomet i futsal, pa sam zaigrala i teqball kad se pojavio. Ovdje je lijepo u Zadru i sigurna sam da će uskoro biti puno igračica i igrača u teqballu, rekla je Antonia Vranić, hrvatska reprezentativka koja se plasirala na Europske igre.

Osim nje, teqball su okupljenima na Višnjiku predstavili još i Anastasia Lemaić, Nikola Mitro, trostruki svjetski prvak, i njegov trener Rade Mitro. Najprije su igrali međusobno, potom se izmiješali s malim nogometašicama i nogometašima iz ŽNK-a Donat, Zare, HNK-a Zadar, Zadarnove, Abecede i Arbanasa. Mnogi su se željeli okušati, provjeriti u koliko mjeri spretno barataju loptom…

Teqball je, to se zna, nadasve korisna sastavnica za nogometne treninge jer redovito vježbanje i igranje znatno razvija mentalni segment, kao i vještine baratanja loptom.

– Zahvaljujemo Hrvatskom teqball savezu na donaciji dvaju stolova i na veoma dobroj suradnji. Teqball je novi sadržaj na Višnjiku, za sve naše sugrađane, za sportaše i za rekreativce, a u partnerstvu s vodstvom Hrvatskoga teqball saveza spremni smo i za domaćinstvo i organizaciju domaćih i međunarodnih natjecanja u ovoj atraktivnoj igri.

Nova je igra, čiji je zamah u svijetu značajan, zaživjela je i u Zadru. Na Višnjik, s loptom pod miškom, svratite i teqball zaigrajte!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...