Od 4. svibnja svi vatrogasci u državi idu u štrajk? Čeka se utorak

Goran Hibler, predsjednik sindikata riječkih vatrogasaca, za N1 je potvrdio da će se u utorak na skupštini odlučiti hoće li prvo prosvjedovati na Markovom trgu ili će odmah od 4. svibnja u štrajk na razini države ako u međuvremenu ne izađe Pravilnik o klasifikaciji radnih mjesta.

“Tražimo samo objavljivanje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i mjerila za utvrđivanje istih, odnosno koeficijente za vatrogasce koji su prošli svu zakonsku regulativu i ‘zapeli’ u uredu za zakonodavstvo pri Vladi RH”, kazao je Hibler za N1.

Stanje u postrojbama je kako gdje, pojašnjava predsjednik sindikata riječkih vatrogasaca, odnosno dobro je tamo gdje su “sposobniji” zapovjednici i razumna gradonačelnica/ gradonačelnik ili načelnica/načelnik, međutim, to su rijetki slučajevi.

“Drugdje je, blago rečeno, loše”, kazao je Hibler pa dodao:

“Konstantno borba za plaće, vozila i opremu od strane zapovjednika ili čak samih vatrogasaca. Koliko god to se prikazivalo u javnosti, ima niz problema… Zbog takve situacije sve je manje zainteresiranih vatrogasaca u JVP-ima, ali i sezonskih vatrogasaca, naravno.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...