Plenković na otvorenju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma: “Sport i turizam su ono što Hrvatsku čini prepoznatljivom u svijetu”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma, u Punta Skali. Uoči svečanog otvorenja, premijer Plenković sastao se s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije UNWTO Zurabom Pololikashvilijem te s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom.

U govoru na otvaranju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma predsjednik Vlade je istaknuo da je za ulaganja u turizam i turističku infrastrukturu rezervirano ukupno milijardu i 300 milijuna eura, što iz proračuna, što iz Višegodišnjeg financijskog okvira, što iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Dodao je da turizam mora biti balansiran, podijeljen između primorja i kontinenta te naglasio kako će novi Zakon o turizmu donijeti nove pomake u upravljaju destinacijama.

– Često naglašavamo kako su upravo turizam i sport dva stupa naše međunarodne prepoznatljivosti. U pripremama smo za najintenzivniji dio turističke sezone. A svi najvažniji dionici turizma danas su u Zadru, kao i mnogi međunarodni stručnjaci i predstavnici najvažnijih centara sportskog razvoja, kazao je Plenković, dodavši kako se o turizmu ne može govoriti, a da se ne osvrnemo na krize s kojima se nosimo zadnje tri godine, prenosi Vlada RH.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...