Pokrenuta akcija za podršku Dini Levačić, koja sad želi osvojiti i Bristolski kanal

Pokrenuta je akcija Poduzetničko srce za podršku talentiranoj plivačici Dini Levačić. Prikupljena sredstva bit će iskorištena u svrhu pripreme za osvajanje Bristolskog kanala.

Learning by Doing objavio je da poziva sve poduzetnike, velike i male, da se uključe u akciju Poduzetničko srce te time podrže Dininu novu avanturu, preplivavanje Bristolskog kanala (27 km) između Walesa i Engleske. Ovaj podvig zajedno sa Sjevernim kanalom i La Mancheom čini Originalnu trostruku krunu daljinskog plivanja, koju je do sada ostvarilo samo 6 osoba iz cijeloga svijeta.

Specifičnost samog preplivavanja je izrazito jaka struja koja se stvara zbog druge najveće razlike u plimi i oseki na svijetu, zbog čega se na kraju ispliva gotovo dvostruka udaljenost od one pravocrtne.

Svaki poduzetnik koji uplati donaciju dobit će besplatan ulaz na koncert Gibonnija koji će se održati 20. travnja 2023. godine s početkom u 20 sati u Hotelu Ivan, u Šibeniku, u sklopu regionalne HR konferencije Kako to drugi rade?

Dobit će i vaučer u iznosu od 500 eura koji je moguće iskoristiti kroz programe edukacije u Learning by Doingu, prenosi Poslovni dnevnik.

Preplivala Cookov prolaz

Dina Levačić rođena je 14. ožujka 1996. godine u Splitu. Plivanjem se počela baviti 2001. godine, a svoj prvi maraton u dužini od 2 km otplivala je 2005. godine u Omišu. Članica je kluba daljinskog plivanja Split.

Aktivno se bavi plivanjem od svoje pete, a daljinskim plivanjem od devete godine. Preplivavši Cookov prolaz 14. ožujka 2023. godine postala je najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton, a istovremeno i 23. osoba na svijetu koja je preplivala svih sedam kanala (La Manche, Catalina, Molokai kanal, Tsugaru kanal, Gibraltarski tjesnac, Sjeverni kanal, Cookov prolaz).

– Nadam se da ću biti inspiracija nekom drugom, ne samo u sportu nego u bilo čemu, da se usudi pokušati, bez obzira na to ako netko kaže da se to ne može, rekla je tom prilikom Dina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...