Prijetio djevojci da će je ubiti ako ne pobaci. Neće u zatvor, pogledajte kaznu

Muškarac iz Podravine pravomoćno je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je trudnoj djevojci prijetio da će ubiti i nju i sebe ako ne napravi abortus, piše Danica.

Muškarac je u sudskom postupku tvrdio kako ga je djevojka lažno prijavila želeći od njega izvući imovinsku korist, ali sud je na koncu zaključio kako je on to doista učinio. Posebno su važni bili iskazi troje svjedoka te medicinska dokumentacija.

Tako dvoje svjedoka “istovjetno opisuju da im je oštećenica rekla kako joj je on upućivao riječi prijetnje ukoliko se ne riješi djeteta, kao i da se nakon upućenih joj prijetnji djevojka dosta promijenila tako da je uzimala tablete, odnosno da je oboljela na živce zbog čega je tražila psihijatrijsku pomoć“.

Na sudu je svjedočio i optuženikov prijatelj iz djetinjstva koji je “jasno naveo da mu je oštećenica rekla kako joj se optuženi u bolnici obratio riječima: Ako nećeš napraviti pobačaj, ubit ću tebe i sebe, moraš to napraviti”.

Optuženom je kao olakotna okolnost uzeta dosadašnja neosuđivanost te je na koncu ovih dana pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...