Pripadnici HGSS-a spašavali ozlijeđenu osobu na Paklenici

U subotu 15. travnja u 9:00 sati HGSS je zaprimio dojavu dojavu o nesreći, a odmah po zaprimanju dojave upućena je ekipa od pet pripadnika u kanjon Velike Paklenice.

– Ekipa HGSS-a, koja je u tom trenutku bila na osnovnom tečaju HGSS-a, stigla je na mjesto nesreće pet minuta nakon zaprimljene dojave. Unesrećeni se nalazio u podnožju stijene. Liječnik HGSS-a prebačen je na drugu stranu potoka zajedno sa još jednim pripadnikom službe kako bi pregledali unesrećenog. Ozljede glave bile su već zbrinute od strane partnera koji su bili s unesrećenim. Unesrećeni je imao ozljede glave, desnog ramena, ogrebotine sa lijeve strane rebara, te manje ogrebotine po tijelu. Kako bi prebacili unesrećenog na sigurnu stranu, pripadnici HGSS-a postavili su uže preko potoka koje je imalo funkciju žičare za prebacivanje unesrećenog. Unesrećeni je prebačen uz pomoć “žičare” te zatim predan timu HMP-a, izvijestili su iz HGSS-a.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...