Pucnjava na rođendanu tinejdžera u SAD-u, najmanje četvero mrtvih, puno ranjenih

Najmanje četiri osobe ubijene su u pucnjavi na proslavi 16. rođendana u američkoj saveznoj državi Alabami. Fox News javlja da stižu izvješća o više od 20 ranjenih.

Pucnjava se dogodila u gradiću Dadeville oko 22:34 sati po lokalnom vremenu, navodi se u priopćenju koje je objavila Agencija za provođenje zakona Alabame. Specijalni agenti iz ALEA-e pokrenuli su istragu. Zasad nije objavljeno više detalja.

Brownie Caldwell, članica gradskog vijeća Dadevillea, potvrdila je za ABC News da je u tijeku istraga. Caldwell je rekla da ne može potvrditi broj žrtava. Ben Haynes, viši pastor Prve baptističke crkve u Dadevilleu, rekao je za ABC News da je bio u bolnici tijekom noći s obiteljima poginulih i ozlijeđenih, javlja Index.

Na rođendanu bilo više od 50 ljudi

Haynes je rekao da su mu članovi obitelji rekli da je pucnjava izbila u malom prostoru gdje se održavala rođendanska zabava. Na rođendanu je, prema njegovim riječima, bilo više od 50 ljudi kada je došlo do pucnjave.

“Jutros tugujem s ljudima iz Dadevillea i mojim sugrađanima iz Alabame. Nasilnom kriminalu NEMA mjesta u našoj državi, a policija nas pozorno obavještava o svim detaljima”, objavila je republikanska guvernerka Alabame Kay Ivey.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...