Rubeša dao podršku: “KK Zadar zaslužuje milijun eura, osobno sam tražio da dobije jedan posto proračuna”

Za razliku od SDP-ovog Danijela Radete na čiju je ruku kod izglasavanja proračuna gradonačelnik Branko Dukić do danas mogao računati, Ante Rubeša iz Akcije mladih i dalje je pri odluci da proračun neće podržati, ali slaže se s odlukom da se za Košarkaški klub Zadar izdvoji milijun eura gradskih sredstava u proračunu za 2023.

Zbog ove stavke, podsjetimo, Klub vijećnika SDP-a prijeti glasovanju protiv budžeta Grada.

Nije istina da se Dukić nije dogovorio s nikim. To je zaključak sa sastanka na kojem su bili gradski vijećnici i nadzornici. Čak je na tragu onoga što sam tražio pri početku svog mandata u Nadzornom odboru KK Zadra, a to je da klub mora imati jedan posto proračuna. Na sastanku su bili Enio, HDZ i ja, SDP nije sudjelovao, kazuje Rubeša.

Klub kao simbol grada i ponos svih njegovih građana, smatra, zaslužuje spomenuti novac.

Dok sam obavljao dužnost predsjednika NO-a, u izvještaju gradonačelniku pored obaveze povrata prostora i rješenja situacije s Višnjikom, tražio sam da mu se kao nosiocu kvalitete i jedinom ozbiljnom, profesionalnom klubu u gradu, a zbog potrebe formiranja košarkaške akademije, odobri jedan posto proračuna. Dakle, ja sam za da se klubu da novac, ali nisam za proračun, to se nije promijenilo, poručuje Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...