Tanasković s pancirkom došao na suđenje za likvidaciju na Zrću: “Nisam kriv”

S pancirkom oko prsa, Duško Tanasković pojavio sena upanijskom sudu u Zadru gdje mu se sudi za likvidaciju Crnogorca Gorana Vlaovića.

Snimka ubojstva ključan je dokaz tužiteljstvga, no Tanasković se izjasnio da “Nije kriv”.

– Razumijem hrvatski jezik i ne treba mi prevoditelj, rekao je Tanasković na sudu i dodao kako je primio pisanu poruku o svojim pravima i potpuno ih razumije. Kazao je kako razumije i optužnicu, no da se ne smatra krivim.

– Obranu ću iznijeti na završetku postupka, poručio je Tanasković na početku suđenja, a zatim je sud pustio video snimke nadzorne kamere iz kluba na Zrću od kobnog dana, pišu 24 sata.

Podsjetimo, tužiteljstvo Tanaskovića tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Smrtno ozlijeđeni Crnogorac, za kojeg se smatra da je bio član jednog od zloglasnih mafijaških klanova te zemlje preminuo je na putu do zadarske bolnice.

– Prema informacijama koje imam bit će samo očitovanje okrivljenika smatra li se krivim, te će se na tom ročištu vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se eventualno pročitati, objasnio je sam početak postupka Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je Tanaskovićev branitelj.

Srbin koji je otprije poznat policiji po kriminalu, u zadarskom istražnom zatvoru je više od pola godine, ali nisu zabilježeni nikakvi incidenti iako je bio pritvoren uz vrlo visoke mjere osiguranja.

– Sve je prošlo u redu. Doista, nisam čuo i nemam saznanja da moj branjenik  ima nikakvih problema u pritvoru, osim onih uobičajenih koje ima on, a vezano je za njegovu dijagnozu koju je imao i otprije, kazao je Gulišija.

Policija je Tanaskovića uhićenog nedugo nakon likvidacije državnom odvjetništvu isprva prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...