Troje članova Kickboxing kluba Velebit iz Benkovca postali državni prvaci

Protekle subote 22. travnja 2023.g. u gradskoj sportskoj dvorani u Opatiji održano je Prvenstvo Hrvatske u dvije kickboxing discipline za starije kadete, juniore i seniore, na kojemu je nastupilo 267 natjecatelja iz 47 hrvatskih kickboxing klubova.

Na prvenstvu je nastupilo i 5 članova Kickboxing kluba „Velebit“ iz Benkovca (stariji kadeti i juniori), te su ostvarili izvrsne rezultate:

Viktor Brzoja, stariji kadet (+ 69 kg), disciplina Light contact – nakon teških i iscrpljujućih borbi u ovoj apsolutnoj kategoriji za starije kadete osvojio je prvo mjesto i postao novi prvak Hrvatske.

Lucija Tokić, starija kadetkinja (- 65 kg), disciplina Light contact – u finalnoj borbi s predstavnicom labinskog kickboxing kluba Budokai bila je uvjerljivo bolja, konkretnija i preciznija te je također osvojila zlato i titulu prvakinje Hrvatske u svojoj kategoriji.

Klara Barešić, starija kadetkinja (+ 65 kg), disciplina Light contact – također je u finalnoj borbi s predstavnicom vodičkog kluba HBD bila uvjerljivo dominantnija te je pobijedila prekidom u drugoj rundi i tako postala nova državna prvakinja.

Magdalena Tokić (-65 kg), juniorka, debitirala je u zahtjevnoj ringovnoj disciplini Low kick, gdje je u finalnoj borbi za protivnicu imala predstavnicu renomiranog splitskog kluba Pit Bull, te je nakon tri runde žestoke borbe u kojoj je Magdalena pokazala veliku hrabrost ipak slavila iskusnija protivnica, pa je osvojenim drugim mjestom stekla i titulu državne viceprvakinje.

Oskar Brzoja, stariji kadet (- 47), disciplina Light contact – unatoč korektnom i tehnički dobro odrađenom nastupu, zaustavljen je u polufinalnim borbama od strane iskusnijeg predstavnika šibenskog kluba Dalmatino, te je osvojio treće mjesto – broncu na ovom prvenstvu.

Dakle, i na ovom prvenstvu, Kickboxing klub Velebit ima tri nove titule prvaka države.

Treneri KBK Velebit Mario Brzoja i Boris Pavičić nakon ovog prvenstva odmah su aktivno nastavili sa daljnjim pripremama mladih sportaša kako bi što kvalitetnije nastupili na predstojećim natjecanjima koji ih čekaju već početkom svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...