Turistička zajednica Zadarske županije održala prezentacije i radionice u Švedskoj i Danskoj

Proteklog su tjedna u Švedskoj i Danskoj u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra i Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Skandinaviji održane prezentacije ukupne turističke ponude Zadarske županije i B2B razgovori.

Prva se prezentacija održala 25. travnja u Malmöu u Švedskoj dok je idući dan, 26. travnja održana ona u Danskoj i to u Kopenhagenu. Ova su događanja pored uobičajenih turističkih prezentacija ponude Zadarske županije uključivala i B2B radionice turističkih subjekata iz Županije i švedskih i danskih touroperatora na kojima se uspostavljala suradnja između komercijalnih turističkih subjekata iz Zadarske županije i touroperatora iz Švedske i Danske.

U Malmöu je sudjelovalo desetak predstavnika medija i petnaestak, između ostalih Sembo, Scandorama, Winberg Travel, BK Travel Solutions, Be Uniqe Reseproduktion, More Sailing, TravelExperts, dok je  u Kopenhagenu nazočilo i više od desetak novinara te petnaaestak agenata. Na radionici u Kopenhagenu sudjelovali su turoperatori Gislev rejser, TopTours & BravoTours, DK-Kroatien, Giba Travel, Go-Cruise i ostali, a radionicu u Kopenhagenu svojom posjetom uveličala je Veleposlanica Republike Hrvatske u Danskoj, Tina Krce.

Predstavljanju Zadarske županije su pored direktora Predstavništva HTZ-a u Stockholmu,mnazočili predstavnici TZ Zadarske županije i TZ grada Zadra, te Županijske komore Zadar kao i brojni turistički subjekti iz Zadarske županije – Zračna luka, agencije, hotelijeri i resorti. Dodajmo k tome da je Lars Mørk iz Scandinavian Airlinesa u okviru svoje prezentacije najavio novu direktnu liniju između Kopenhagena i Zadra.

Tim je povodom direktorica Mihaela Kadija izjavila: Sudeći po povratnim reakcijama naših turističkih subjekata, ovaj je događaj bio iznimno uspješan jer je stvorio niz odličnih poslovnih prilika za suradnju sa skandinavskim touroperatorima. Zaključila je kako posebno veseli uvođenje nove direktne linije između Kopenhagena i Zadra koja će zasigurno doprinijeti većem broju dolazaka gostiju iz Danske, ali i drugih skandinavskih zemalja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...