U Hrvatsku stigli ranjenici iz Ukrajine

U Hrvatsku su stigle ranjene osobe iz Ukrajine te će tijekom dana biti zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U Hrvatsku je danas pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji 9 osoba, članova njihovih obitelji, dodaje se u priopćenju.

– Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine.

S obzirom na iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine, dodaju iz Ministarstva.

– Sve ostale informacije će se komunicirati naknadno i redovito, a naglašavamo kako provedbom ove aktivnosti Vlada RH nastavlja ustrajno i dosljedno iskazivati potporu ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu, poručili su za kraj,

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...