U srijedu kreću prosvjedi pred bolnicama

Nakon što je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara za sljedeći tjedan najavio prosvjede isto su danas potvrdili i iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

– Zajedno sa sestrinskim sindikatom krenut ćemo u prosvjedne aktivnosti. Tražimo ravnopravnost i dostojanstvo svih radnika u sustavu i tražimo da ministar i predsjednik vlade konačno prepoznaju da u sustavu zdravstva postoje i drugi radnici osim liječnika. To su zdravstveni i nezdravstveni radnici koji su potrebni sustavu i pacijentima, izjavio je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, prenosi HRT.

Komentirajući današnju odluku vlade o povećanju koeficijenata u zdravstvu, Topolnjak je kazao kako se radi o povećanju samo za liječnike i vraćanju koeficijenata koji su za 3 posto umanjeni prvostupnicima te srednjoj stručnoj spremi u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti 2013. godine.

– Tražimo najmanje 10 posto za sve radnike u sustavu zdravstva, naglasio je.

Najavio je da će se “mini prosvjedi sada organizirati u vrijeme pauze na koju svi imaju pravo”. Kreću s prosvjedima u srijedu ispred bolnica u Splitu, KB-a Dubrava i OB-a Dubrovnik, svakim danom zaključno s 10. svibnja.

Onda će organizirati veći prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 12. svibnja na Dan sestrinstva. Međutim, o tome svi moraju dogovoriti s drugim sindikatima i Komorom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...