Učenici završili kod pedagoga jer su u školu došli u trenerci, roditelji zbunjeni: “Što fali tuti?!”

Pitanje jedne majke u Facebook grupi ”Mame Splitsko-dalmatinske županije” izazvalo je lavinu komentara. Naime, ona je željela doznati puštaju li i druge članice svoju djecu da u školu odlaze odjeveni u trenirke.

– Radi se o srednjoj školi. Ima li škola zakonsko pravo da im zabrani trenirke? Danas su im sva djeca u razredu koja su došla tako odjevena poslana u pedagoga. I ja sam za to da postoji neki kodeks odijevanja, ali ne ovako nešto. Nekad im je zadnji sat tjelesni pa je i praktično da dođu u tuti – napisala je majka u grupi.

Ubrzo su se počeli nizati komentari, a dok neki ne vide problem u takvom odijevanju, drugi su poručili kako je to stvar kulture i da u školu treba dolaziti pristojno odjeven.

“Imaju pravo. To najčešće uvrste u statut škole. Ni kod mog djeteta ne smiju u tuti u srednjoj školi. Ako ima TZK, ponese u kesi pa se presvuče.”, “U tuti nije primjereno ić u školu učenicima, kao ni profesorima. Slažem se da su najugodnije, ali nisu primjerene za školu. Znaju se pravila oblačenja.” – samo su neki od komentara koji ne podržavaju trenirke u školama.

“Ajme meni čime se oni bave. Ok kratke hlače, minice, majice na špaline, ali tute. Pa u čemu je problem s tutama??? Stvarno nek se bave bitnim stvarima.”, “Zna se kako se ne smije u škole, majice na špaline i kratke hlače iznad koljena, ali ovo… Tko je njima to odobrija uopće da brane dici u tutu dolazit?” – komentirali su oni koji u tome ne vide problem, pišu 24 sata.

Što vi mislite o ovome?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...