Udruga ZvoniMir organizira javnu akciju u Benkovcu: Žrtve svih kaznenih djela imaju pravo na pomoć i podršku!

U srijedu, 12. travnja 2023. udruga Zvoni Mir organizira javnu akciju u Benkovcu – gradska šetnica – od 09:00-11:00h kako bi informirali širu javnost o važnosti prepoznavanja i prijavljivanja SVIH kaznenih djela, kao i upoznavanja sa uslugama pomoći i podrške koje žrtve i svjedoci kaznenih djela mogu dobiti u udruzi ZvoniMir.

Besplatne usluge podrške i pomoći pružaju žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela, kao i prekršajnih djela nasilja u obitelji kroz projekt „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Važno je naglasiti da su usluge koje pruža udruga ZvoniMir na području Zadarske županije potpuno besplatne, što je omogućeno podrškom Ministarstva pravosuđa i uprave na čiju inicijativu je i pokrenuta Mreža podrške.

Također, od 10. do 16. travnja, na postaji radio Benkovac, moći ćete čuti informacije o dostupnim uslugama te kontaktima na koje nam se žrtve i svjedoci mogu obratiti,

Stoga, ovim putem vas pozivaju da im se pridružite u srijedu, 12. travnja 2023. na šetnici u gradu Benkovcu od 09:00 – 11:00 sati i podržite njihov rad i ovu javnu akciju.

Bit će dostupni za sva pitanja i komentare, a osim ugodnog razgovora, pripremili su za vas zanimljive informativne i promotivne materijale te mirisne poklone od donatora/ica iz cijele Zadarske županije, od Ravnih kotara, sve do otoka Pašmana i Silbe – koji su na svoj način podržali ovu javnu akciju, sa svojom ručnom rađenom prirodnom kozmetikom, a to su:

– OPG Vrkić iz Nadina,

– Vilinski kukovi, obrt za proizvodnju kozmetike, vl. Matea Bradica, Poličnik, Grabi 26 – brand BETAblends,

– Dalnature by OPG Sandra Šestan iz Briševa,

– OPG Matulić, otok Pašman,

– Miris Silbe by OPG Marija Kuljerić.

Ukoliko niste u mogućnosti doći osobno u Benkovac, a žrtva ste ili svjedok kaznenog djela, slobodno i bez straha nam se obratite za pomoć i podršku na području Zadarske županije:

Udruga ZvoniMir

Područni ured Zadar

Špire Brusine 9, 23000 Zadar

radno vrijeme: od 8:00h do 16:00h, pon-pet

E-mail: [email protected]; Tel: 095/394 2331

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...