Večeras u Kino Zoni zadarska premijera kratkometražnog dokumentarnog filma Topografija razdiobe Bojana Gagića

U subotu 29. travnja očekuje nas zadarska premijera debitantskog kratkometražnog dokumentarnog filma “Topografija razdiobe” proslavljenog multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića koji će nam se nakon projekcije pridružiti na ugodnoj čašici razgovora.

Radnja filma prikazuje odnos unutarnjeg i vanjskog svijeta slabovidne djece kroz povezivanje zvuka
njihovih vlastitih otkucaja srca s okolinom u kojoj žive kao odabranog “sretnog mjesta”. U razgovoru za Kulturpunkt, Gagić je među ostalom naglasio i slijedeće:

– Moja baka je bila slijepa, tako je i krenuo neki interes prema raznim oblicima zvučnih percepcija jer definitivno se ne radi samo o jednoj mogućoj. Kada se krene istraživati na koji način ljudi, naročito slijepi i slabovidni čuju, (a upravo to što čujemo, znatno više od onoga što vidimo određuje naš emotivni doživljaj svijeta u kojem živimo) brzo shvatite da vam niti jedan film neće biti dovoljan. Ono što možete istražiti su samo određene konture, obrisi nečije zvučne svakodnevice. U osnovi nisam veliki ljubitelj filma kao medija, iako ga dobro podnosim, no zamišljeni pristup temi nalagao je da to bude film, a ne izložba ili instalacija.

Bojan Gagić je multimedijalni umjetnik, rođen 1969., živi i radi u Zagrebu. Svoj rad započinje krajem osamdesetih performansima i akcijama uglavnom vezanim za rad sarajevske grupe Neue Urform. Devedesetih se bavi mail artom i surađuje s umjetničkim grupama Rotor i Clair Obscure. Autor je većeg broja izložbi, instalacija i performansa u Hrvatskoj i inozemstvu. Krajem devedesetih sustavno se bavi sound artom i field recordingom i potpisuje tehničku realizaciju kazališnih, filmskih i glazbenih festivala. Autor je glazbe za kratke eksperimentalne i animirane filmove kao i dizajna svjetla i zvuka za kazališne predstave. “Topografija razdiobe” njegov je debitantski dokumentarni film o kojem će nam koju riječ više nakon projekcije otkriti u razgovoru s našim Mariom Županovićem.

“Topografija razdiobe” je na rasporedu u subotu 29. travnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...