VIDEO Zadarska Alergija objavila video za novi singl “Dobar stari punk” feat. Valter Kocijančić & Davorin Bogović

Prije malo više od mjesec dana, nakon nepunih 14 godina, Alergija je objavila singl “Krv i znoj”, a upravo je danas u podne objavljen drugi, “Dobar stari punk” feat. Valter Kocijančić & Davorin Bogović, i njegov prateći video!

“Dobar stari punk” drugi je singl, od četiri, koji će izaći do ljeta, te ujedno i najava albuma koji se priprema za kraj godine, a koji će biti objavljen za PDV.

Autor glazbe i teksta pjesme “Dobar stari punk” je Stipe Bujas, aranžman Alergija, producent je Leo Anđelković, a kao gosti na pjesmi se pojavljuju domaće glazbene legende Davorin Bogović i Valter Kocijančić. Spot je snimao Igor Goić, za montažu i režiju je zaslužan Venko Burčul.

Iz Alergije kažu: “Snimanje “Dobrog starog punka” ostvarenje je mladenačkih snova, uz sudjelovanje idola iz odrastanja, a najviše nas je oduševilo to što su i Valter i Davorin točno onakvi kakvima se predstavljaju i kakvima smo ih zamišljali. Velike zahvale obojici, te svim drugima koji su sudjelovali u izradi spota, a najviše punk ekipi koji su se okupili na snimanju videa, i to iz raznih dijelova Hrvatske!”

Novi singl dostupan je na linku –> https://youtu.be/HZYWI0j9YCo, te na drugim streaming servisima –> https://orcd.co/alergija-dobarstaripank

Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje”, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.

Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Informacije o preostalim nadolazećim singlovima i samom studijskom albumu stižu uskoro, a prva prilika da publika čuje nove singlove je 13. 4. u Vintage Industrial Baru kada nastupaju kao posebni gosti na koncertu grupe Šank?!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...