Više od 25 tisuća noćenja u Hrvatskoj zahvaljujući odbojkaškim natjecanjima ove godine

Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija nakon sjajnih prošlogodišnjih uspjeha i medalja, ove će godine ponovno na velikim natjecanjima predstavljati Hrvatsku. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Zagrebu je primila vodstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza na čelu s predsjednikom Franom Žanićem te direktoricom Valentinom Bifflin. Istaknuta je važnost sportaša u promociji Hrvatske koja je ove godine domaćin dva velika međunarodna odbojkaška natjecanja.

Hrvatska muška reprezentacija u Zadru igra Zlatnu europsku ligu od 11. do 18. lipnja, dok se Final four Zlatne europske lige također igra u Zadru od 24. do 25. lipnja. Hrvatska je pak po prvi puta domaćin Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se u Osijeku igra od 01. do 11. kolovoza. Ovi događaji rezultirati će s više od 25 tisuća ostvarenih noćenja u destinacijama diljem Hrvatske.

– Zahvaljujem Vladi RH te ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na odličnoj suradnji i podršci koju daju hrvatskom sportu, a posebno odbojci. Bez rezervna podrška i razumijevanje te dvije krovne institucije u Hrvatskoj jako je važna za razvoj mladih sportaša i sportašica u njihovim sportskim karijerama i životu. Hrvatski odbojkaški savez će i dalje biti ustrajan promotor Hrvatske u Europi i svijetu, kako u seniorskim konkurencijama tako i u svim mlađim dobnim kategorijama, istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza g. Frane Žanić

Na sastanku su razgovarali o planovima i projektima Hrvatskog odbojkaškog saveza i daljnjem razvoju odbojke u Hrvatskoj te o 2. Svjetskom kongresu sportskog turizma na kojem će poseban fokus staviti na pozicioniranje Hrvatske kao destinacije sportskog turizma.

Uz navedena natjecanja u Bibinju se igra i CEV drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo za kadete. Naše reprezentacije biti će veliki promotori hrvatskog sporta van granica Hrvatske. Ženska seniorska reprezentacija igra prestižnu FIVB Ligu nacija na turnirima u Japanu, Brazilu i Tajlandu, a za to natjecanje će se pripremati u Zagrebu u novom hotelu Zonar.

Ženska kadetska reprezentacija direktno se s MEVZA turnira kvalificirala na Europsko prvenstvo u Srbiji i Mađarskoj, a pripremati će se u Valpovu, dok će se njihove starije kolegice iz juniorske reprezentacije pripremati u Osijeku, gdje će početkom kolovoza igrati Svjetsko juniorsko prvenstvo. Važno je naglasiti da će se na Svjetskom juniorskom prvenstvu igrati dvije grupe te će Grad Osijek ugostiti reprezentaciju Turske, Dominikanske republike, Perua, Nigerije, SAD-a, Srbije, Poljske, Meksika, Japana i Koreje.

Kruna ovogodišnje reprezentativne sezone dakako su nastupi ženske i muške seniorske reprezentacije na Europskim prvenstvima u Italiji i Bugarskoj, za koja će se naše reprezentacije pripremati u Zadru, Vinkovcima i Osijeku. Suradnja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog odbojkaškog saveza od iznimne je važnosti za hrvatski sport i turizam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...