Zadar poražen u Pioniru, Delije vikale “Kosovo-Srbija”, zvižduci Božicu!

Košarkaši Zadra uvjerljivo su poraženi u prvoj utakmici četvrtfinala play-offa ABA lige u Pioniru pred 5241gledatelja, od Crvene zvezde rezultatom 100-73. Zadrani su se čvrsto postavili u otvaranju utakmice, u 5.minuti poveli s 8-9, međutim, deseta momčad Eurolige, svojom tricaškom artiljerijom bombardirala je igrače Zadra. Prva četvrtina završena je rezultatom 25-20. Valja istaknuti da su u prvom poluvremenu crveno-bijeli pogodili čak deset trica, od ukupno 15, uz preciznost za tri, 71,4 posto!

Na veliki odmor igrači Duška Ivanovića otišli su s prednošću 58-36.

U nastavku Zvezda je samo rutinski odradila susret, imali su u nekoliko navrata i plus 33. Moramo spomenuti i skandiranje Zvezdinih navijača Delija: “Kosovo- Srbija”, ali i nekorektnost prema Luki Božiću kojem su zviždali i posprdno skandirali: “MVP, MVP!”. Nisu se domaći navijači očito mogli pomiriti s činjenicom da njihov miljenik Facundo Campazzo nije dobio MVP priznanje.

Najučinkovitiji kod domaćina bio je Nemanja Nedovic sa 16 koševa, dok je kod Zadra Luka Božic postigao 18 poena, uz 5 skokova i dvije asistencije.

Trener Zadra Danijel Jusup:

-Mislim da je Zvezda na krilima kvalitetnog šuta za tri poena stigla do razlike, mi smo se dobro držali prvu červrtinu, dobro smo stajali na parketu. U prvom poluvremenu oni su imali šut za tri poena više od 70 posto. Mislim da su oni kasnije igrali rasterećeno. Moramo se skupiti i oporaviti za Cibonu, nema nam druge.

Duško Ivanović trener Crvene zvezde:

– Prvi trenuci utakmice bili su malo nervozni, imali smo tri do četiri obrane koje nisu bili na dobrom nivou. U nastavku smo kontrolirali obranu i imali strpljenja u napadu.

Već za dva dana, u nedjelju 30.travnja Zadar gostuje u Zagrebu od 18 sati kod Cibone u 9.kolu HT Premijer Lige za prvaka. Druga utakmica Zadar-Crvena zvezda igra se u ponedjeljak 8.svibnja u 18 sati, u dvorani Krešimir Ćosić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...