Zadar uvjerljivo slavio na gostovanju, pala je Kliška utvrda

U 24. kolu 3. NL Jug Zadar je ostvario prvu proljetnu pobjedu na gostovanju, pobijeđen je Uskok s visokih 4:1. Pala je Kliška utvrda, Zadar je pokazao koliko mu je stalo.

Napokon! U petoj gostujućoj utakmici ovog proljeća, nakon dva remija i isto toliko poraza, Zadar je u Klisu pobijedio domaći Uskok s visokih 4:1. Nogometnu klišku utvrdu Iza Grada rastavili su Ivan Bubalo, dva puta Karlo Torbarina i Goran Zakarić, dok je za domaće u završnici zabio Luka Kapetanović. Zadranima se tako prvi put ove polusezone otvorilo na gostovanju, u pet minuta zabili su dva puta i praktički već pri kraju prvog dijela osigurali bodove.

– Od prve do zadnje minute pokazali smo kvalitetu koju nesumnjivo imamo. Pokazao je to i govor tijela momčadi od prvog trenutka na terenu, pa sve zasluge idu našim igračima. Došli smo po ono što realno možemo, a to smo i uzeli. Nema tu neke pretjerane euforije, kaže zadarski trener Dragan Blatnjak. I ranije je Zadar bio raspoložen i razigran na gostovanjima, pogotovo u Opuzenu i Makarskoj, ali ne i efikasan. No pala je najavljena subotnja kiša, nebo se otvorilo, a otvorilo se i Zadranima.

– Nisu nas dosad mazile gostujuće utakmice, jer nismo uspijevali otvoriti utakmicu zgoditkom. Sada jesmo, dodaje Blatnjak.

Iako je Zagora istovremeno kod GOŠK-a u Dubrovniku rutinski s 3 zgoditka lako uzela sva tri boda – time i zadržala ogromnih 12 bodova prednosti nad Zadranima – slavlje u svlačionici zadarskih plavo-bijelih bilo je očekivano i – potpuno spontano. U trenutku su nestale sve one propuštene prilike, prečke, stative, jedanaesterci, ziceri te nebrojene i neopjevane lopte koje nisu našle put do suparničkih mreža.

– Patili smo u zadnje vrijeme, istina je da nam je bilo teško. Jednostavno su dečki sada pokazali koliko im je stalo i koliko nisu imuni na sve što nas je pratilo. Dobro je da su izbacili sve iz sebe, prije svega te nagomilane emocije. To je još jedan pokazatelj da je momčad prava klapa, što se vidjelo u slavlju naših golova. Svi su strijelci dolazili do klupe, slavili smo svi zajedno,ističe zadarski head coach domaću atmosferu u momčadi. Priliku u Klisu tako je dobio mladi David Filipović koji je zamijenio Domagoja Muića, a seniorske minute upisao je još Grga-Toni Šoša kao zamjena za strijelca Zakarića.

– To je naša politika. Od prvog dana naglašavam kako će naši mladi dečki dobiti priliku, jer je riječ o budućnosti Kluba. To je poticaj i nagrada za njihov uloženi trud,  Blatnjakova je poruka.

USKOK – ZADAR 1:4 (0:2)

Klis. Igralište Iza Grada. Utakmica 24. kola 3. NL Jug, NK Uskok – HNK Zadar. Gledatelja: 100. Suci: Lukša Klaić, Filip Proleta, Romano Radonić. Delegat: Vesna Budimir.

Strijelci: 0:1 Bubalo (31′), 0:2 Torbarina (36′), 0:3 Torbarina (46′), 0:4 Zakarić (67′), 1:4 Kapetanović (76′).

Uskok: Šego, Danolić, Jurendić, Mihovilović, Grubišić, Glavonić, Maretić, Kapetanović, Zovkić, Milović, Relota. Još su igrali: Božinović, Šerić, Pažanin, Vulikić. Trener: Dragan Doždor.

Zadar: Matasović, Muić, Banović, Čurjurić, Budić, Zakarić, Djeveljekaj, Bubalo, Vuko, Pranić, Torbarina. Još su igrali: Filipović, Viduka, Rončević, Šoša. Trener: Dragan Blatnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...