Zadarska županija i ove godine sufinancira uređenje i opremanje dječjih igrališta

Zadarska županija objavila je Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta, kojim će se dodijeliti ukupan iznos od 93 tisuće eura za projekte gradova i općina.

– Uređenjem dječjih igrališta osigurat će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih, a djeca će imati siguran prostor za igru. Ovo je nastavak provedbe našeg obećanja o 40 dječjih igrališta u četiri godine. Kroz protekle dvije godine sufinancirali smo 21 projekt igrališta diljem županije, a kroz ovaj javni poziv osigurat ćemo sredstva za još najmanje njih deset, istaknuo je župan Božidar Longin.

Sredstva pomoći namijenjena su za sufinanciranje programa/projekata uređenja i opremanja dječjih igrališta u jedinicama lokalne samouprave na području Zadarske županije i to:

izradu projektne dokumentacije;

– izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata;
– sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata;                             
– opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

Pravo na podnošenje prijava, korisnici sredstava pomoći su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) s područja Zadarske županije koje provode program/projekt uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske županije.

Rok za dostavu prijave počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije, a završava 15. svibnja 2023. godine.

Sredstva za pripremu i provedbu Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta, osigurana su u Proračunu Zadarske županije za 2023. godinu u iznosu od 93.000,00 eura.

Programom se zadovoljavaju javne potrebe i interesi stanovnika sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...