Zadarski arhipelag domaćin je najveće humanitarne Lions regate “Jedrima protiv droge”

Najveća europska humanitarna Lions regata Jedrima protiv droge ove godine u Hrvatskoj kreće iz nove marine, ali i s novom humanitarnom misijom. Ovogodišnje, 24. izdanje, po prvi puta, održat će se u zadarskom arhipelagu kojim će od subote, 22. do utorka, 25. travnja ploviti čak 42 posade iz 15 zemalja svijeta. Ovi ljubitelji jedrenja, a ujedno i veliki humanitarci, čiji će dolazak u Hrvatsku biti iznimno velika reklama naše zemlje i same destinacije – Biograda na Moru, u svijet će poslati sliku zajedništva i međusobnog pomaganja onima koji nas trebaju.

Ovogodišnja Regata u znaku je tradicionalne misije pomaganja u borbi protiv raznih vrsta ovisnosti, ali i novog humanitarnog cilja. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je žrtvama nedavnog razornog potresa u Turskoj u kojem je poginulo više od 50 tisuća, a bez doma ostalo više od 1,2 milijuna ljudi.

Uz sportski natjecateljski dio, sudionike iz Estonije, Švicarske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Belgije, Hrvatske i drugih zemalja očekuju i brojne druge edukativno – zabavne aktivnosti te razmjena iskustava i novih ideja u duhu zajedničke misije.

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge godine postala je pravi simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 24. godine prikupljeno više od dva milijuna kuna i financirano više od 30 različitih udruga i ustanova koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama. Pored humanitarnog značaja, Regata Jedrima protiv droge već niz godina promovira Hrvatsku kao lijepu i zanimljivu turističku destinaciju. Ona značajno pridonosi vidljivosti Hrvatske i vjerodostojnosti rada hrvatskih Lionsa među Lionsima Europe.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“, a koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini. U Lions Distriktu 126 Hrvatska djeluje 60-ak klubova raspoređenih diljem cijele Hrvatske, čijih 1.200 članova/volontera marljivo i kontinuirano rade značajne humanitarne akcije pomaganja potrebitima i koji su priznati i cijenjeni u svojim lokalnim zajednicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...