Zadrani po prvi put imaju prilike odraditi trening vježbi za lice pilates instruktorice Jelene Atabeyki

Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska i ove je sezone u Zadarskoj županiji. Falkensteiner Resort Punta Skala u Petračnima u subotu, 3. lipnja s početkom u 9.30 sati domaćin je nesvakidašnjem treningu vježbi za lice pilates instruktorice Jelene Atabeyki.

Za trening vježbi za lice možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Vježbe za lice dio su moje svakodnevne njege posljednjih deset godina. U tom sam periodu prošla programe raznih promotora ove metode. No, najvrjednija sam znanja o mišićima i mišićnim kontrakcijama dobila tek u trenerskoj školi. Činjenica da sam postala trener pilatesa, iako se radilo o tjelesnoj vještini, motivirala me da uozbiljim svoj pristup metodi vježbanja lica te sam proteklih nekoliko godina provela izučavajući specifičnost anatomije mimične muskulature te primjene tehnika vježbanja lica u fizikalnoj terapiji lica kojoj je cilj, prije svega, potaknuti neuromuskularne veze te vratiti snagu mišiću, izjavila je Jelena Atabeyki.

U programu koji je razvila na temelju novih saznanja, akcent daje upravo na ovo potonje: jačanje mišića kroz jačanje komunikacije između samog mišića i centra u mozgu s ciljem kontrole svakodnevne mimike te, posljedično tome, prevencije nastanka dinamičkih nabora na koži.

Vježbe za lice na raspoloženje utječu na dva načina: indirektno kroz zadovoljstvo pozitivnim estetskim promjenama na licu te direktno utječući na pozitivne emocije prilikom svjesne aktivacije određenih mišića lica. Kroz ove ćemo vježbe pokazati kako unaprijediti izgled i raspoloženje prirodnom metodom koju možete izvoditi i kod kuće.

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta je Podravka koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...