Žena u Diklu prišla zadarskom profesoru: “Jesi li ti kontaktirao moje dijete za seks?” On podivljao: “Dobit ćeš po pi*ki”

Općinski sud u Zadru ovih je dana presudio u slučaju incidenta koji se dogodio 15. lipnja 2019. godine.

Na Krešimirovog obali u Zadru zadarskom profesoru hrvatskog jezika i književnosti N.Ž. prišla je D.G. te mu se obratila riječima: “Jesi li ti kontaktirao moje dijete za seks?”

Pozvala je policiju, a N.Ž. ju je, prema presudi, počeo odgurivati metlom te joj je vikao: “Pičko, pičko.”

Istog dana, nekoliko sati kasnije, kako se navodi dalje u presudi, zadarski je profesor s pivom u ruci prišao D.G. i njenoj kćeri i tijelom se unio oprema majci. Ona mu je kazala da se makne od nje, a on je počeo vikati: “Dobit ćeš po pički!”. Potom je zamahnuo bocom prema njoj, na što mu je D.G. oduzela bocu i bacila je na tlo, nakon čega je D.G. s kćeri ušla u autobus.

Sve je završilo tako što je sud profesora proglasio krivim za remećenje javnog reda i mira te mu odredio kaznu od 100 eura, uz opciju plaćanja dvije trećine  tog iznosa unutar 30 dana od pravomoćnosti presude. No suđenje je bilo u najmanju ruku zanimljivo, prenosi Index.

On na sudu tvrdio: Ja sam žrtva, primila me za spolovilo i testise, a njena majka me tukla!

N.Ž. je na sudu tvrdio da nije kriv. Rekao je da ga je prvi put D.G. zaustavila s još dvije starije žene ispred ulaza u dvorište dok se vraćao iz dućana te da ga je lažno optužila da je njezinoj kćeri nudio seks, što je odmah zanijekao.

Profesor je ispričao da ga je D.G., prije nego što mu se uopće obratila, uhvatila rukom za međunožje.

“Uhvatila me desnom rukom za spolovilo prešavši desnim dlanom preko testisa te me potom uhvatila za nepostojeću bradu. Pivska boca ni nije bila otvorena jer se radilo o limenci piva koju sam donio iz dućana zajedno s drugim namirnicama. Nakon što sam negirao da sam njenoj kćeri nudio seks, obratila mi se majka D.G., koja je također bila prisutna, i zadala mi dva udarca”, ispričao je.

Dodao je da mu je jedan udarac zadala koljenom u bedro, a da je drugi nastao tako što ga je potegnula za ruku, zbog čega je zadobio masnicu.

“Nakon što je prošlo otprilike pola sata od hvatanja za testise, tek tada sam uzeo metlu i stavio je D.G. pred nos, kao reakciju na hvatanje za nepostojeću bradu. Tada sam kriknuo povišenim tonom, jednostavno mi je izletjelo iz usta ‘pičko, pičko’ i to su jedine pogrdne riječi koje sam uputio D.G. Njezina majka stala joj je u obranu, na što sam opet dobio dva udarca i onda sam povikao: “Idi, idi.”

Profesor N.Ž. sudu je rekao kako zbog svega smatra da je on žrtva u cijeloj priči.

Što je u iskazu rekla majka?

D.G. je svjedočeći na sudu rekla da ju je na dan kad se dogodio incident ranije nazvala njezina kći, koja je tada bila maloljetna.

“Uplašena je govorila da ju je jedan čovjek na autobusnoj stanici dirao po nozi te je od nje zahtijevao seksualne radnje. U to vrijeme šetala sam psa u društvu svoje tadašnje stanodavke te smo naišle na okrivljenog, koji se nalazio ispred svoje kuće, ali preko puta ceste.” Prišla mu je i upitala ga s kim on želi imati seksualne odnose i zašto je uznemiravao njezino dijete, na što joj je on rekao “evo ti kurac”, ispričala je D.G.

Kazala je da je nakon toga pozvala policiju, a da je N.Ž. otišao po metlu i njome ih počeo gurati govoreći im da “idu ća”. Rekla je da je profesor postao agresivan te da su ona i njeno društvo otišle.

Potom je prepričala novi incident s profesorom koji se dogodio kasnije istog dana.

“Oko 16 sati ja i moje dijete stajali smo na autobusnoj stanici i čekali autobus radi odlaska na policiju i davanja iskaza. N.Ž. je u jednom trenutku izašao iz dućana s dvije boce piva i otišao u smjeru svoje kuće. Ostavio je jednu bocu, a s drugom se vratio. Dok je držao tu bocu u ruci, približio nam se i tijelom se unio prema njoj te joj je viknuo ‘dobit ćeš po pički’, a potom je zamahnuo bocom prema meni, a ja sam mu tu bocu izbila iz ruke”, ispričala je.

Suočavanje majke i profesora

Sud je proveo i suočavanje majke i profesora.

Kako se navodi u presudi, “okrivljeni N.Ž. očiju uprtih u D.G. rekao je: Ne, ne, ne i ne, nije točno da sam se tijelom unio prema vama, da sam vikao na vas riječima dobit ćeš po pički niti sam zamahnuo bocom prema vama. Ja nisam niti prešao cestu, dok ste se nalazili na autobusnoj stanici sama i nema niti jednog svjedoka koji može potvrditi vašu priču. Sve ste iskonstruirali i prijavili sebe lažno”.

Na to je D.G. uzvratila: “Ja sam sve to snimila i dostavit ću opet snimku policiji. Sve se dogodilo tako kako sam rekla.”

N.Ž. je rekao kako je vidio snimku na društvenim mrežama te da se na njoj vidi da je bio isprovociran.

Što se vidi na snimci?

“Iz pregledane snimke od 15. lipnja 2019. slijedi da je okrivljenik navedene prigode prelazeći cestu sa bocom u ruci prišao D.G. i tijelom se unio prema istoj, na što mu je ona rekla da se makne od nje, a on je počeo vikati na istu riječima: ‘Dobit ćeš po pički!’, nakon čega je D.G. krenula prema autobusu koji je u tom trenutku pristigao”, navodi se u presudi.

Dodaje se da se na snimci tijekom incidenta vide slučajni prolaznici i promet koji teče.

Sud profesora proglasio krivim i novčano ga kaznio

Sud je utvrdio da je profesor kriv za prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji propisuje da će se onaj tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir kazniti za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana (riječ je o još uvijek aktualnom zakonu, dok će za nekoliko dana na snagu stupiti novi, s drastičnijim kaznama koje više neće biti u prastarim njemačkim markama, nego u eurima).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...