ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U PLIVANJU Ukupno 121 medalje za male i velike plivače PK Zadar

U subotu, 1. travnja 2023. godine na bazenu Športskog centra Višnjik u Zadru održano je Županijsko prvenstvo u plivanju za plivačice i plivače iz naše županije. Domaćin ovog natjecanja bio je Plivački klub Zadar, a natjecala su se još dva kluba iz naše županije: Plivački klub Jadera i Plivački klub Dupin – Biograd. Na natjecanju je ukupno nastupilo 322 plivača i plivačica, a od toga 180 malih i velikih članova našeg Kluba.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima što nas izuzetno veseli. Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo. Svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline (50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno i 50m leptir) starijih dobnih kategorija, dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi. Svoje plivačko znanje pokazali su u  disciplinama: 25m noge slobodno s daskom, 25m slobodno, 25m leđno, 25m prsno i 25m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta, a svi oni i publici i  sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Ukupno 180 članova PK Zadar isplivalo je 121 odličja od čega 49 zlata, 38 srebra i 34 bronce. Rezultati su objavljeni na web stranici Kluba.

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagradu najvrijednijem plivaču u 2022. godine. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje se plivači prve natjecateljske skupine jedanaest mjeseci (od početka zimske sezone u rujnu do kraja ljetne sezone u kolovozu), svaki mjesec ocjenjuju dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom. Najveći zbroj ocjena po mjesecima osvojila je juniorka Dina Volarević, član starije ekipe prve natjecateljske grupe; član reprezentacije daljinskog plivanja gdje bilježi sjajne nastupe i uspjehe.

Kod mlađe ekipe prve natjecateljske grupe, titulu “plivača godine”, odnijela je mlađa juniorka Rita Herceg. Najbolja je plivačica mlađih kategorija u Klubu, također član reprezentacije daljinskog plivanja i plivačke reprezentacije. Naše vrijedne cure, primjer su ustrajnosti i želje zapobjedom, ponos PK Zadar te su na natjecanju nagrađene vrijednim poklonom.

Na natjecanju je nagrađen i njihov plivač Bruno Šarić koji je ostavio poseban sportski trag u našem Klubu, predstavljao je Klub na najvišoj državnoj razini te osvajao seniorske državne medalje.

– Još jedno uspješno provedeno natjecanje, odlični rezultati, zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu naših plivačica i plivača, a do idućeg susreta im želimo puno dobrih treninga i rezultata, poručuju iz Kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...