Šarić razbio Litvu za europsko zlato Hrvatske

Već dugo nije viđena takva dominacija jednog igrača na Eurobasketima mlađih uzrasta, kakvu je prikazao Dario Šarić. U finalu je ‘raspametio’ Litvance i predvodio Hrvatsku do europskog zlata.

Hrvatska je na krovu Europe! Mladi košarkaši do 18 godina, nošeni fantastičnom igrom Darija Šarića, nadvisili su u finalu Eurobasketa Litvance sa plus 12 (88:76) i stigli do super vrijednog uspjeha koji svakako vraća vjeru u hrvatsku košarku.

Cijelo prvenstvo Hrvati su bili dominantni, a u momčadi su nedostajala trojica, četvorica jako važnih igrača: Arapović, Junaković, Bundović i Hezonja. No sa Šarićem kakvog smo gledali, zlato je posve logična opcija. Najbolji mladi igrač Europe, sad je to i službeno, na Eurobasketu je imao 25,6 koševa po utakmici, te uz to i 10,1 skok, 3,2 asistencije i 1,8 ukradenih lopti. U finalu je zabio 39, a da je ‘ganjao’ statistiku, a ne razigravao suigrače, nema sumnje da bi s lakoćom prešao i brojku od 50 poena.

Hrvatska je cijelu utakmicu bila dominantna, od prve četvrtine je imala prednost (15:22) i do kraja utakmice ju nije ispuštala. Istina, suparnici su u posljednjih pet minuta krenuli na sve ili ništa, presingom pokušavali prekinuti hrvatske akcije, no Šarić i društvo su malo o malo punili koš Litve i na kraju stigla do pobjedničkih plus 12.

Šarić je, naravno, bio najbolji strijelac utakmice, uz to je skupio 11 skokova i četiri asista, no bilo bi nepravedno reći da je naslov osvojio sam jer je u finalu imao podršku četvorice dvoznamenkastih igrača.

Posebice je pomoć, pogotovo pri neizvjesnom rezultatu u prvom poluvremenu, imao od Tomislava Gabrića, koji je ubacio 14 poena uz savršeni šut iz igre (4-4 za dva, 2-2 za tri poena); 11 je poena, uz pet asistencija, dodao Jakov Mustapić, a Mislav Brzoja i Domagoj Mavra pridonijeli sa po 10 poena. Brzoja je k tome dodao sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Mavra pod koševima uhvatio šest lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...