Vatrogasci cijelu noć proveli na terenu, ali požar kod Skradina još nije ugašen

Požar na otvorenom prostoru na području Bratiškovci kod Skradina i dalje se gasi. Požarom je zahvaćena borova šuma, javili su jutros iz DUZS-a.

Tijekom noći na požarište je upućena i izvanredna dislokacija iz kontinentalnog dijela RH sa područja Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te vatrogasci iz zadarske županije – ukupno 52 vatrogasca i 13 vatrogasnih vozila. Na požarište će biti upućena i Državna intervencijska postrojba Split te dva kanadera.

Tijekom jučerašnjeg dana požar su iz zraka gasila četiri kanadera, Air Tractor i helikopter. Požar su gasili i Državna intervencijska postrojba Šibenik i županijske vatrogasne snage – oko 100 vatrogasaca i 30 vatrogasnih vozila.

Podsjetimo kako su se petorica vatrogasaca jučer u jednom trenutku našla u vatrenom obruču. Na sreću, sve je prošlo bez težih posljedica. Spasile su ih kolege – kanaderi su im vodenim bombama osigurali siguran izlaz.

 

Požari kod Kistanja i uz Zadarskoj županiji ugašeni

Požar na otvorenom prostoru na području Kistanja kod Zečeva je ugašen. Požar se proširio sa zadarske županije iz mjesta Dobropoljci-Stankovci. Požarom je zahvaćeno 40 ha trave, niskog raslinja, makije i smrike. U gašenju požara je sudjelovalo ukupno 32 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila. Požar je ugašen.

Na požarištu kod mjesta Sitno Donje kod Žrnovnice, tijekom noći radilo se na sanaciji. U gašenju požara tijekom jučerašnje dana sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova kanadera, dva helikoptera. Požar su gasili i DIP Split te županijske vatrogasne snage – ukupno 82 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Požarom je zahvaćena borova šuma i trava.

Jučerašnji požari u zadarskoj županiji ugašeni su. U požaru na otvorenom prostoru u mjestu Biljane Donje je izgorjelo 15 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su: dva protupožarna zrakoplova Air Tractora i zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 19 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. U požaru na otvorenom prostoru u mjestu Galovcu je izgorjela trava i nisko raslinje. U gašenju požara sudjelovali su jedan Air Tractor te zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 34 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.

 

Otkazan sastanak vatrogasaca na Velebitu

Na kraju spomenimo i kako je sastanak glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima priobalja, zakazan za ponedjeljak, 20. kolovoza 2012., u prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velebit – Lovinac u Svetom Roku, do daljnjeg se otkazuje zbog povećanog broja požara na pribalju.

Kako su izvijestili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, tema sastanka trebalo je biti provođenje Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku za 2012. godinu i analiza aktualnog stanja na požarištima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...