Hoće li Zadrani uhvatiti slamku spasa?

Iza nogometaša Zadra jedanaest je odigranih utakmica i pogled na tablicu nije niti malo ugodan. Naime, osvojeno je samo 7 bodova, dovoljno tek za pretposljednje mjesto na tablici. Lošiji je jedino Zagreb koji ima 5 bodova. Podsjetimo, od naredne sezone 1. HNL imat će 10, a ne 12 klubova. Iz sadašnje lige ispadaju tri kluba, a ako Zadar uskoro drastično ne popravi igru i rezultate, druga liga smješi se malobrojnim gledateljima na Stanovima.

U sezonu se krenulo s protivnikom s kojim se prethodnu završilo, Osijekom. Iako su Zadrani u posljednjoj utakmici prethodne sezone upisali neugodni poraz od 5:0 na gostovanju kod Osječana, u prvoj ovosezonskoj utakmici izvukli su bod remijem bez pogodaka. Nakon toga uslijedilo je gostovanje kod ambiciozne Rijeke, gdje također nije bilo golova.

Treće kolo donijelo je uvijek zanimljivog protivnika, Hajduka, no Zadar je nakon dobrog starta, upisao prvi ovosezonski poraz i to rezultatom 2:4. Zatim su nastradali od vrlo dobrog Slaven Belupa rezultatom 2:0, a na domaćem terenu svladao ih je i nedodirljivi Dinamo rezultatom 1:3.

Nakon tri poraza Zadrani su napokon došli do boda i to na gostovanju kod Cibalije, a zatim i kod kuće protiv Istre. U Parku mladeži bolji je bio Split rezultatom 3:1 , a nakon visokog domaćeg poraza od Intera, 5:1, uslijedio je i odlazak Dalibora Zebića.

Tek u desetom kolu Zadar je upisao prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv izravnog konkurenta s dna, Zagreba. Iako su do ovog kola Zadrani zabili tek 4 pogotka, Zagrebova mreža se tresla 5 puta. Nakon ove vrijedne pobjede, nogometaši Zadra mogli su doći i do bodova s gostovanja, no Lokomotiva je preokretom ipak slavila 2:1.

Sezona je duga, no da se stvari moraju drastično promijeniti, svima je jasno. Zadar je zabio malo golova do sada. Ivan Čurjurić i Antonio Mršić dali su po tri, Jospi Ivančić dva te Ivan Jolić i Luka Begonja po jedan. S druge strane, primio je najviše od svih klubova, čak 20.

Nakon reprezentativne pauze slijedi gostovanje kod Osijeka, koji dijeli treće mjesto na tablici i ove sezone ima samo jedan poraz. Hoće li Zadru krenuti bolje s bivšim reprezentativcem Juricom Buljatom, ostaje nam tek za vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...