Obama u drugoj debati agresivniji, oštro napao Romneyja: “Namjerno je iskrivljavao rezultate mog mandata”

Jučer je u saveznoj američkoj državi New York održana druga od ukupno tri televizijske debate dvojice predsjedničkih kandidata, demokrata Baracka Obame i republikanca Mitta Romneyja. Za razliku od prve debate, u kojoj je Romney uvjerljivo pobijedio Obamu, sinoć se Obama pokazao uvjerljivijim, energičnijim, a prema svom protukandidatu bio je mnogo agresivniji nego tijekom prve debate.

Obama je mnogo oštrijom retorikom napao Romneyja i optužio ga da planira daljnje socijalno raslojavanje američkog društva te namjerno iskrivljavanje rezultata njegova četverogodišnjeg mandata. Jučerašnja debata bila je usmjerena na pitanja nezaposlenosti, porezne politike i cijene energenata, a Obama je prozvao Romneya da svojim gospodarskim planom nastoji pogodovati samo bogatima, na račun srednje klase.

S druge strane, Romney je optužio Obamu da se nije jasno odredio prema napadu islamista u Libiji prošloga mjeseca, u kojemu je ubijeno četvero Amerikanaca, kao i da je odgovoran za stagnaciju američkog gospodarstva.

 
barac obamapredsjednička utrkasad