Vandoren: “Ispunite europske zadaće što prije”

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren poručio je na današnjem susretu s predsjednikom Ivom Josipovićem kako vjeruje da će Hrvatska biti u mogućnosti pristupiti Uniji 1. srpnja iduće godine. ‘Od najveće je važnosti da Hrvatska dovrši pripreme na vrijeme kako bi se to moglo odraziti u zaključnom izvješću o monitoringu sljedećeg proljeća’, rekao je Vandoren.

Veleposlanik Paul Vandoren zajedno je s veleposlanicima država članica EU-a akreditiranim u Hrvatskoj bio domaćin sastanka s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem. Glavni cilj sastanka, kako je priopćeno, bio je razmijeniti mišljenja o posljednjem Sveobuhvatnom izvješću o monitoringu Hrvatske, nedavno objavljenom od strane Europske komisije.

Predsjednik Josipović i EU veleposlanici raspravili su ključne zadatke odnosno one zadatke koje Hrvatska mora što je moguće prije ispuniti. Posebna je pozornost posvećena reformi pravosuđa i poboljšanju njegove učinkovitosti kao i potrebi poboljšanja investicijske klime kako bi se potaknuo gospodarski oporavak Hrvatske. Razgovaralo se i o odnosima sa susjednim zemljama.

‘Posljednje izvješće o napretku Republike Hrvatske dosad je najbolje. Uvjeren sam da će Hrvatska ispuniti preostale obaveze i pristupiti Europskoj uniji 1. srpnja 2013. godine’, rekao je predsjednik Josipović.

Veleposlanici država članica EU-a naglasili su potrebu da Hrvatska nastavi sa započetim reformama, jer je zajednički ocijenjeno kako bi pristupanje Uniji trebalo postati važna šansa za Hrvatsku u pogledu njezinog ekonomskog oporavka i njezinog sudjelovanja u oblikovanju budućih EU politika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...