Xbox Music je spreman

Microsoft primjećuje da danas ljudi moraju koristiti više različitih servisa kako bi dobili upravo ono što žele – koriste jedan servis za kupovinu/skidanje muzike, drugi servis za streaming muzike, pa je prema Microsoftu upravo njihov servis lijek za sve takve probleme.

Tako je Xbox Music “all-in-one” (sve u jednom) glazbeni servis koji omogućava besplatno streamanje glazbe (nelimitirano prvih šest mjeseci, a nakon toga do 10 sati glazbe mjesečno) ili neograničeno streamanje uz pretplatu, ili pak kupnju (download) željenih pjesama.

Besplatan pristup se odnosi na Windows 8 PC ili tablet, uz oglase, a korisnici Xboxa 360 i Windows Phonea 8 imaju probni period od 30 dana ili mogu nastaviti koristiti postojeći model pretplate Zune Pass. Zune Pass u Xbox Musicu postaje Xbox Music Pass – ovisno o tržištima, koštat će 10 dolara mjesečno, odnosno 100 dolara godišnje.

Uočite da spominjemo “Windows 8”. Microsoft ne planira, barem zasad, izdati aplikaciju za Xbox Music za starije verzije Windowsa, ali je rečeno da će servis moći koristiti i korisnici Zuneovog klijentskog programa. No, oni će biti zakinuti za neke mogućnosti, poput sinkronizacije playliste preko oblaka.

Valja napomenuti još jednu stvar – nema multitaskinga kod Xboxa 360, što znači da ako na njemu slušate glazbu putem Xbox Musica, onda slušate glazbu i to je to – nema igre ili reprodukcije drugih sadržaja.

Xbox Music dostupan je korisnicima Xboxa 360 od sutra, korisnicima Windowsa 8 na PC-ima i tabletima od 26. listopada, a korisnicima Windows Phonea 8 nedugo nakon toga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...