18. Kup Republike Hrvatske u športskom ribolovu

Prošli vikend se u Biogradu na Moru održao 18. Kup Republike Hrvatske u športskom ribolovu, u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru. Domaćini ovog natjecanja bili su Športsko ribolovno društvo “Podlanica” iz Biograda na Moru i Savez za športski ribolov na moru Zadarske županije.

Kup je otvoren u petak, 9. studenog 2012., u 19 sati, kada je započeo službeni dio natjecanja. Održani su sastanci sudaca i voditelja ekipa, ispiti za suce, te sastanak upravnog odbora. Nakon službenog dijela, uslijedio je zabavni dio – nastup KUD-a Kralj Tomislav, te zajednička večera.

Natjecateljski dio započeo je sutradan, u subotu 10. studenog 2012. Nakon doručka uslijedilo je izvlačenje brojeva, odnosno, pozicija. Već u 7 sati ujutro natjecatelji su se okupili na biogradskoj rivi kako bi zauzeli startne pozicije. Natjecanje je započelo u 8:15 sati.

Natjecalo se u 4 kategorije, u 3 discipline:

  • kategorije U-16, U-21, te seniori/seniorke – lov štapom s obale,
  • kategorije U-21 i seniori – lov štapom iz usidrene brodice,
  • seniori – podvodni ribolov.

Sunčano vrijeme, bez vjetra i kiše, pratilo je natjecatelje cijeli dan. S obale se lovilo na lukobranu športske lučice ispred Ilirije (seniorke), na rivi ispred cafe bara Tonči (U-16), na lukobranu kod trajektnog pristaništa (U-21), i na lukobranu marine Kornati kod Škverica (seniori). Iz brodice se lovilo u kanalu prema Crvenoj luci, a podvodni ribolovci od otoka Babca do punte Sukošana.

Službeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, kao i svečani ručak, održani su u Hotelu Adri, gdje su i bili smješteni natjecatelji. Prema konačnom plasmanu, najbolja županija je Primorsko-goranska, zatim slijede Istarska te Zadarska županija.

U kategoriji U-16 najbolji su bili: Tea Kapov (SD), Martin Žgomba (Istra) i Adam Penavin (PG). U kategoriji U-21 obala najbolji su bili: Filip Bukša (ZD), Karlo Nadarević (PG) i Stipe Bjažević (SD). U kategoriji seniorki najbolje su bile: Marina Mavrinac Matulja (PG), Nada Miletić (ZD) i Olivera Matičev (ŠK). U kategoriji seniora (obala) najbolji su bili: Patrik Toma (Istra), Dubravko Pejdo (ZD) i Marin Budanović (ZD). U kategoriji seniora (brod) najbolji su bili: Marko Pribanić (PG), Željko Velić (Istra) i David Bajlo (ZD). U kategoriji U-21 (brod) najbolji su bili: Jere Brzić (ZD), Adrian Alaburić (ZD) i Luka Pejaković (PG). U kategoriji podvodni ribolov najbolji su bili: Danijel Kanski (ZG), Slaven Čubrić (ZG) i Josip Urti (Istra).

Sve kategorije su lovile pet sati, osim kategorije U-16 koji su lovili četiri sata. Nastupilo je ukupno 126 natjecatelja iz sedam županijskih reprezentacija. Ukupno je ulovljeno preko 170 kg ribe.

Natjecanje je imalo i humanitarni karakter. Naime, većina ulovljene ribe donirana je zajednici Cenacolo u Jankolovici.

Predstavnici Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru izrazili su zadovoljstvo organizacijom ovog 18. Kupa Republike Hrvatske u športskom ribolovu, a posebice domaćinstvom ŠRU “Podlanica” i svime sto im je pruženo u gradu Biogradu na Moru.

Također, valja istaknuti da su organizaciji ovog natjecanja pripomogle i vrijedne donacije. Dalmar d.o.o. donirao je ješke za ribolov, točnije dagnje. Brodice koje su korištene u natjecanju donirali su članovi ŠRU “Podlanica” i Škver tours d.o.o., dok je Bošana d.o.o. donirala vozilo za prijevoz ješke, te marendi i vode za natjecatelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...