Artić: “Obrtnici nisu znali za natječaj Grada Zadra”

Nakon što su se na natječaj za davanje u zakup javnih površina na Trgu opatice Čike i na dijelu parkirališta kod crkve sv. Marije uoči otvaranja klizališta na toj lokaciji javila samo tri ponuđača za postavljanje štandova, Grad Zadar je odlučio po istim uvjetima ponoviti natječaj koji je otvoren u utorak i trajat će do 14. studenoga kada će povjerenstvo javno otvoriti ponude.

Na prvi natječaj javio se ponuđač s pekarskim proizvodima, pripremom hrane i prodajom gumenih bombona, ali se dosta njih naknadno javilo s ponudama za prodaju hrane i pića, nakon isteka roka, pa su u Gradskoj upravi odlučili ponoviti natječaj, piše Slobodna Dalmacija.

Ljudi su kasnije reagirali, možda se natječaj nije dovoljno pročuo, pa smo dobili dosta naknadnih ponuda. Zbog toga smo odlučili ponoviti natječaj, a u četvrtak ćemo održati i press konferenciju na kojoj ćemo upoznati javnost s novim natječajem,rekao je Boris Artić, pročelnik Ureda gradonačelnika.

Prema uvjetima natječaja, za pripremu i usluživanje hrane (bez pića) cijena štanda je 2500 tisuće kuna za cijelo razdoblje od 15. studenoga do 5. veljače, za prigodnu prodaju božićno-novogodišnjih ukrasa 1500 kuna, za prodaju bombona 1300 kuna, za pripremu i usluživanje pića 2000 kuna, te za prodaju pekarskih proizvoda 1500 kuna.

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje navedenih djelatnosti.

Za sudjelovanje na javnom natječaju, natjecatelji su dužni uplatiti jamčevinu od 500 kuna. Ponuditelji koji se natječu, moraju imati podmirene sve dospjele obveze prema Gradu Zadru, do dana javnog otvaranja ponuda, a pravo prednosti imaju hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji.

Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, pozdravio je ponavljanje natječaja dodajući kako obrtnici vjerojatno nisu bili dovoljno upoznati s raspisivanjem prvoga natječaja. Zadarski obrtnici partner su Gradu Zadru u projektu klizališta kako bi se na taj način oživio Poluotok, jer obrtnici ne mogu više čekati da se nešto promijeni s njihovim položajem.

Osnovni cilj je vratiti građane na Poluotok u zimskim mjesecima kada za razliku od ljetnih mjeseci povijesno središte grada opusti, čime se ugrožava egzistencija brojnim obrtnicima koji upravo u staroj jezgri imaju svoje poslove. Najveća konkurencija su veliki trgovački centri koji su u Zadru “niknuli” u velikom broju i odvukli kupce, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li oni odgovoriti na ovaj “izazov” s Poluotoka.

U međuvremenu je kroz sustav javne nabave izabran i postavljač klizališta, to je riječka tvrtka “Velemi” koja će montirati i opremiti klizalište do 24. studenoga, kada će za, Dan grada Zadra, biti upriličeno svečano otvaranje uz koncert najuspješnijeg zadarskog benda Postolar Tripper. Predviđeno je da se uz rad klizališta održava više zabavnih događaja, koncerata i priredbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...