Manje divljači nego lani

S prvom nedjeljom u studenom započela je sezona lova koja ove godine traje sve do 13. siječnja 2013. Nakon toga dvije naredne nedjelje, 20. i 27. siječnja “otvara” se sezona lova na šljuke s čime službeno prestaje, glavni dio lovne sezone 2012/2013. O tome kako je u zadarskom lovnom području prošao prvi lovni dan, kratko nam je kazao Šime Belić, lovac lovačke jedinice Poljica, koja pripada Lovačkom društvu “Jarebica” Nin.

Imali smo znatno slabiji ulov nego lani, a i primijetili smo da od divljači ima manje fazana i zeca. Prvog dana lova, naša grupa je ubila jednog zeca, dva fazana i benu. Kakav će biti ostatak lovne sezone to ćemo tek vidjeti, kazao je lovac. Zakoni kojih se moraju pridržavati lovci od ove godine su ponešto modificirani. Pa je tako MUP još u siječnju ove godine objavio priopćenje i upozorenje za sve lovce o obaveznoj odjeći te potrebnim dozvolama za lov.

To obuhvaća prije svega obavezne dokumente koje uz sebe u vrijeme lova mora imati svaki lovac, a odnosi se na: oružani list za držanje i nošenje lovačkog oružja, ovjerenu člansku iskaznicu lovačkog društva kojemu lovac pripada i iskaznicu H.L.S. s markicom za tekuću lovnu sezonu. A ove lovne sezone od odjeće lovci uz reflektirajuće, jasno vidljive narančaste kape moraju imati i jednako jasno vidljive reflektirajuće prsluke ili jakne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...