Cestitka_Uskrs

Nova uhićenja policajaca koji su odavali informacije

Policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, koji se već skoro dva mjeseca nalaze u Remetincu zbog sumnji da su odavali informacije iz najtajnjijh Uskokovih istraga nisu bili jedine krtice u policiji. U nastavku istrage oko curenja informacija policija je jučer na području Zagreba uhitila još nekoliko svojih kolega.

Dosadašnja istraga je do sada rezultirala uhićenjem pet osoba: uz Svalinu i Drnića, prije mjesec dana uhićeni su Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevića Klice te poduzetnici Igor Mlinar i Rudolf Krpina koji su navodno bili posrednici između korumpiranih policajaca i zainteresiranih osoba iz kriminalnoga miljea, piše Jutarnji list.

Jučer je pak uhićena Anita Zorko, dugogodišnja službenica Odjela gospodarskoga kriminaliteta zagrebačke policije kojoj se na teret stavlja da je Drniću, inače svojemu bivšem kolegi iz Odjela, te kandidatu za nečelnika toga odjela, predavala dokumente koje je ovaj dalje lifrao Rajiću, Mlinaru i Krpini.

Premda niti policija niti Uskok o slučaju ne žele davati nikakve informacije, Jutarnji list neslužbeno doznaje da je među dokumentima koja je Zorko dostavila Drniću i policijska operativna analiza navodnog pokušaja iznude nad direktorom NK Dinama, Zdravkom Mamićem i to prema policijskim zaključcima, od Hrvoja Petrača, tajkuna koji je prije nekoliko godina bio pravomoćno osuđen zbog otmice sina Vladimira Zagorca.

‘Gospodin Petrač nema nikakvih spoznaja o tome da bi bio predmetom bilo kako policijskoga interesa jednako kao što mu se i sam kontekst u koji ga se dovodi čini potpuno besmislenim i netočnim’, prenio je izjavu svojega branjenika Petračev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...